Anlık Bildirim

Honda'nın prototip akıllı telefon uygulaması yakıt tüketimini azaltırken, trafik karmaşasının da önüne geçiyor

Honda'nın prototip akıllı telefon uygulaması yakıt tüketimini azaltırken, trafik karmaşasının da önüne geçiyor

Mobil uygulama geliştiricileri arasında artık araç üreticilerini de görmek mümkün. Araç simülasyonlarından, sürüş önerilerine kadar pek çok fonksiyon yerine getiren uygulamalardan birisi Honda'ya ait.

Endonesya'da testleri sona eren Honda uygulaması, trafik karmaşasını azaltarak, yakıt tüketimini yüzde 22 düşürmeyi hedefliyor. Trafikte seyreden bir sürücü, öndeki araç hızını düşürdüğünde kendisi de düşürüyor ve artırdığında artırıyor. Ancak bu bir süre sonra trafiğin sıkışmasına neden oluyor.

Tokyo Üniversitesi ve Honda ortaklığındaki çalışmanın ürünü olan uygulama, Galaxy S3 modelinde pilot olarak kullanılıyor. Uzak sunucularda uygulama tüm cihazları senkronize ediyor ve araçlar arasında sürekli olacak bir mesafe konmasını sağlıyor. Bir konvoy sistemine dayanan projede, uygulama belirli renklerle sürücülerin gaza basmasını veya fren yapmasını istiyor.

Böylece senkronize hareket elde ediliyor ve hem trafik sıkışıklığı azalıyor hem de yakıt tüketimi düşüyor. 

Google gibi firmaların sürücüsüz araç projelerinin yanında Honda'nın bu projesi de benzer kazanımlar elde edilmesini sağlayacak ve aynı zamanda trafik kazalarının da önüne geçilmiş olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim