Anlık Bildirim

Huawei Mate 8 global olarak duyuruldu

Metal kasası ve 6 inçlik boyutuyla Huawei'nin yeni amiral gemisi olan Mate 8, CES 2016 fuarında global olarak da görücüye çıktı. Modelin satışları başlamak üzere.

Huawei'nin Kasım sonlarında Çin'de lanse ettiği ve dönemin en güçlü Android akıllı telefonu olma özelliğine sahip olan Mate 8 amiral gemi modeli, CES 2016 fuarında global lansmanını da gerçekleştirdi. Modelin piyasaya çıkış tarihi de belli oldu. 

Huawei Mate 8 modeli kendi tasarladığı Kirin 950 yonga seti üzerine şekilleniyor. Kirin 950 yonga seti 1.8GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A53 ve 2.3GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A72 çekirdeğinden oluşuyor. Mevcut ARM mimarisinin en güçlüsü Cortex-A72 çekirdeği yanında Mali mimarisinin en güçlüsü 900MHz hızında T880MP4 grafik birimi ile Huawei Mate 8 en iyi performans gösteren telefonlardan birisi olmaya aday. 

TSMC'nin 16nm FinFET+ üretim teknolojisi sayesinde enerji tüketimini de minimum düzeye indiren Kirin 950, çift kanal LPDDR4 desteği ile 25.6GB/s bant genişliği sunabiliyor. Ayrıca UFS 2.0 ve eMMC 5.1 ile depolama birimleri arasında çok hızlı veri aktarımına da destek sağlayacak. Mate 8 modelinde ayrıca 6 inçlik Full HD ekran, 16MP çözünürlüğünde OIS destekli arka kamera, 8MP çözünürlüğünde ön kamera, parmak izi okuyucu, metal kasa tasarımı, 4000mAh gücünde batarya gibi özellikler yer alıyor. 

Huawei Mate 8 modeli iki farklı versiyona sahip. Versiyonlar 3GB RAM/32GB depolama kapasitesi ve 4GB RAM/64GB depolama kapasitesi şeklinde sıralanıyor. RAM kapasiteleri farklı olsa da çift kanal LPDDR4 desteği düşünüldüğünde büyük bir dezavantaj söz konusu değil.

Huawei Mate 8 bu hafta itibariyle Çin'de satışa sunuldu. Fiyatlar henüz belli değil ancak 470$-580$ şeklinde olacağı belirtiliyor. 4GB RAM/128GB depolama kapasitesi şeklinde henüz tanıtılmamış bir versiyonun 690$ fiyat etiketine sahip olacağı da iddialar arasında. Ülkemize 3GB RAM versiyonun gelmesi bekleniyor.  
Huawei Mate 8 global olarak duyuruldu
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim