Anlık Bildirim

Huawei akıllı telefon siparişlerini azaltmaya başladı

ABD ile yaşadığı yasaklamalar sonucunda akıllı telefonlarına olan talebin azalacağını öngören Huawei, sevkiyatların düşeceğini gerekçe göstererek üreticilere olan siparişlerini azalttı.
Çinli teknoloji devi Huawei, yeni yayınlanan bir rapora göre, önümüzdeki aylarda talebin azalmasını beklediği için, son teknolojiye sahip akıllı telefonları için, üreticilere verdiği siparişleri azalttı.

Amiral gemisi modeller etkilendi

ABD hükümetinin Mayıs ayının ortalarında kara listeye alarak şirketin Amerikan firmalarıyla çalışmasını yasaklaması sonucu sıkıntılı bir süreç yaşayan Huawei, ilk başta ABD'li şirketler olmasa da şirketin yine yoluna devam edeceğini açıklasa da, dış pazarda yüzde 60'a kadar bir düşüş beklediğini itiraf etti. Digitimes’in yayınladığı yeni birrapora göre Huawei, önümüzdeki dönemde sevkiyat azalacağı için amiral gemisi modellerinin siparişlerini düşürdü.
Raporda, Huawei P30 ve Mate 30 serilerinin üretim kesintisinden etkilendiği belirtilirken, giriş ve orta seviye cihazların üretiminin aynı şekilde devam ettiği ifade ediliyor. Şu sıralar kendi işletim sistemini geliştirmekle meşgul olan Huawei'nin, bir yandan da ABD ile olan sorunu çözmek için girişimlerde bulunduğu söylenirken, şirketin içinde bulunduğu bu kabustan nasıl kurtulacağı ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim