Anlık Bildirim

Huawei CEO’su akıllı telefonlarının alt çerçevesini bilerek inceltmediklerini açıkladı

Huawei CEO’su Richard Yu bir röportajında akıllı telefonlarının alt çerçevesini inceltebileceklerini ancak bilerek kalın yaptıklarını açıkladı. Detaylar haberimizde.
Huawei alt çerçeveyi bilerek inceltmiyor Tam Boyutta Gör
Firmalar arasındaki çerçevesiz ekran yarışı, kızaklı, açılır-kapanır mekanizmalı ve çentikli birçok akıllı telefon tasarımı görmemize sebep oldu. Huawei de bu firmalardan biri. Çentikli yapıdaki amiral gemisi modelleri oldukça iyi sayılabilecek ekran gövde oranı ile gelseler de alt kısımda ufak bir çerçeve barındırıyorlar. Huawei CEO’su Richard Yu röportajında bu alt çerçeveyi bilerek inceltmediklerini açıkladı.

Hatalı dokunmaların önüne geçme istedik

Alt çerçevenin inceltilmemesinin sebebi hatalı dokunmaların önüne geçmek olarak belirtiliyor. Ayrıca aşağıdan yukarı kaydırma yoluyla yapılan navigasyon hareketlerinin de daha kullanışlı olması amaçlanmış. Firma, alt çerçeveyi inceltmenin akıllı telefonun rahat kullanılmasını engelleyeceğini düşünüyor. Kısacası alt çerçevenin tamamıyla inceltilmemesi bir tasarım seçimi olarak kararlaştırılmış.

Huawei alt çerçeveyi bilerek inceltmiyor

Özellikle yatay konumda tutuş ergonomisi düşünüldüğünde CEO’nun söylemi mantıklı geliyor. Tamamıyla çerçevesiz bir tasarımda ekrana yanlışlıkla dokunan kullanıcıların deneyimi geriye gidebilir.

Huawei, geçtiğimiz hafta Huawei P30 ve P30 Pro modellerini tanıttı. En güncel bu iki akıllı telefonunda az da olsa alt çerçeve bulunuyor. Önceki senenin amiral gemisi modeli Mate 20 Pro’da da benzer bir durum mevcuttu. İki model arasındaki farka bakmak gerekirse Huawei’nin daha çok çentik kısmını inceltmeye odaklandığı söylenebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10054 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, richard yu ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim