Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhenfei, şirketin 6G teknolojisi konusunda Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine başladığını söyledi. Deneyimli yönetici CNBC'ye yaptığı açıklamada "5G ve 6G üzerinde paralel çalışmalar yapıyoruz, bu yüzden 6G araştırmalarına uzun süre önce başladık" dedi.
Ayrıca Bkz. "Xiaomi Mi 9 Pro 5G'nin ilk partisi 2 dakikada satıldı"
Huawei'nin patronu yürütülen çalışmaların henüz "erken aşamada" olduğunu ve ticarileşmesi için uzun bir yol olduğunu söyledi. Zhenfei'ye göre 6G bağlantısı için önümüzde hala 10 yıl var. Zira bir sonraki ağ teknolojisinin endüstri standartlarına uygun hale gelmesi oldukça uzun bir zaman alacak.
Şirket 5G'de işleri büyütüyor
Çinli teknoloji devi 6G çalışmalarını sürdürürken bir yandan da 5G işlerini büyütüyor. Şirket şu ana kadar farklı ülkelerde 50'nin üzerinde 5G sözleşmesi imzaladı. Huawei, dünyanın önde gelen mobil operatörleri ile 5G baz istasyonu sağlanması konusunda yakın iş ilişkileri kurmuş durumda.Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


5G 10 GB internet 109 TL
5G Sınırsız 570 TL Sudan ucuz.
Turkcell :))
ADSL >> 3G
FIBER >> 4G
ABD bu adamları durduramayacağını anlayınca yasaklama yoluna gitti. Tüm olayların özeti budur.
ABD: "If we can't defeat them, why don't we ban them!"
mesela üsküdar'dasınız. Google'a yazıyorsunuz üsküdar telekom müdürü, bulamadınız. Müdür havalı çıktı. Üsküdar Telecom Manager yazıyorsunuz. Tak, cemil bey.
Thunderbird kuruyorsunuz. READ-receipt (okundu bildirimini) açıyorsunuz. ad.soyad@turktelekom.com.tr'ye derdinizi yazıyorsunuz. mesela üsküdarlılar cemil.cakir@turktelekom.com.tr'ye yazıyor. Sonra size bir bildirim geliyor. Altında muhtemelen bir imza var, müdürler koymayı seviyor. genelde şöyle olur.;
Ad Soyad
Pozisyon
Telefon
Telefona davranıp, rica ediyorsunuz ve müdür size yardımcı oluyor veya para istiyor veya sizi müşteri hizmetlerine yönlendirip engelliyor. şansınıza kalmış birşey.
Telekom onlari birakmamam için aradı yine sizde VDSL var diyor. Gidiyorum bağlı olduğum müdürlüğe diyorum böyle böyle merkezden aradılar VDSL var dediler ne diyorsunuz.
Adam gülüyor. VDSL var dediği müdürlüğün içindeki VDSL ve yakın yerlere verilen. Benim ikametim uzak mahalle. Aslında eskiden belediye olup nüfus dolayısıyla ilçeye bağlanma ile olan mahalle.
İşin acı tarafı mahalledeki santral de VDSL yok. Hatta bir sene saat 18.00 dan 23.00 a kadar ping 350-550 hız 0.09 mbit ben Tivibu kullanıyorum sözde. Şikayet ettim başbakanlık btk falan. Ekip geldi konuştuk abi istersen Amerikan başkanına git söyle tepedeki yöneticiler bu bölgede yatırıma gerek Yok nasıl gidiyorsa gitsin diyorlar dedi. Hatta okadar altyapı dolu ki bir port 4-5-6 aboneye veriliyor ona Uygun bir sistem var kim band genişliğini zorluyor ise hattı koparılıyor rahatlatiliyor dedi. Benim sorunum da Tivibu dan full HD yayın izlediğim için yük yapmam dan dolayı.
Daha sonra birşeyler oldu gece ping sorunu düzeldi.
Bahsetmeye çalıştığım nokta şu Telekom yatırım yapmıyor yiyor hazır hatlar var ADSL için onların tatlı parasını yiyor yatırıma yanaşmiyor.
Bana üç tane (Ooooooo) (3G)
Üç te yetmez beş tane (Aaaaaa) (5G)
Beş te yetmez yedi tane (7G)
Ver ver ver ver
Ver Allah'ım ver
ama normal şartlar altından 10 kere batması gerekiyordu !
5G verimli çalışıyor. 7 gigabit/sn hız veren 5.5G çipler hazırlandı ve bu çipleri kullanan prototip modeller çıktı. Bu modeller kalite kontrol testlerini başarıyla geçti. En son gördüğüm çipin datasheeti 7 Gbps idi. Bunlar 5.5G olarak telefonlara entegre edilebilir. Google'a "Snapdragon X55" yazarsanız görüntüleyebilirsiniz.
Pazardaki İlk ucuz modellerin 1 gbps 5G limitli olması, 1000 Mbps azami hız vermesi bekleniyor. Üst modellerin 5 Gbps limitli olduğunu görüyoruz. Bununda kaynağını google'a "Snapdragon X50" yazıp modemin detaylarını ve kullanan telefonları görüntüleyebilirsiniz.
5G'de 7 gbps'nin üstünde hız veren mobil cihaz çipi görmedim. 10-50 Gbps meselesi bazistasyonun toplam kapasitesi olup, şimdilik ancak birden fazla mobil cihaz ile veya kurumsal/endüstriyel cihazlarla mümkün olabilir. 6G çalışmaları ile 2030 yılından itibaren herkese minimum 10 Gbps teorik hız hedeflenmekteydi. Ancak 5.5 G'den sonra bu hedef dahada yukarı revize edilebilir.
2030'lı yıllarda ADSL ve VDSL'e kimsenin tenezzül etmeyeceğini tahmin ediyorum ve yeni nesil bakır internet standartları kullanıma geçmezse sabit telefon gibi xDSL'in pazarpayı kaybetmesi şaşırtıcı olmaz.
Huawei'in diğer çalışmalarına Örnek verelim, 400GE standartları 2019 yılında tamamlandı ve onaylandı. 2013-2014 yıllarında huawei bu teknolojiyi laboratuvarda başarıyla çalıştırıyordu:
https://www.youtube.com/watch?v=Eh-bCREavvw
6 yıl sonra, 2019'da ise DECIX frankfurta 400 GE kullanılmaya başlandı.:
https://www.de-cix.net/en/news-events/news/de-cix-first-ix-worldwide-to-offer-400-gigabit-ethernet-access-technology
Şuanda 800 ve 1600 Gbit/s fiber ethernet destekleyen cihazlar huawei laboratuvarlarında. şaka veya PR değil :) laboratuvarda speedtest vidyoları paylaşıldı
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7515 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
huawei, akıllı telefon ve