Anlık Bildirim

Huawei ve ZTE, Avustralya'ya 5G tedarik etmekten men edildi

Financial Times ve Reuters'ın haberine göre, Avustralya ulusal güvenlik endişesi nedeniyle Çinli telekomünikasyon şirketleri Huawei ve ZTE'yi Avusturalya'ya 5G teknolojisi tedarik etmekten men etti.
Avustralya ulusal güvenlik endişesi nedeniyle Çinli telekomünikasyon şirketleri Huawei ve ZTE'yi Avusturalya'ya 5G teknolojisi tedarik etmekten men etti. 
Huawei, Twitter'da yayınlanan bir bildiride, "Avustralya'da 15 yıla yakın bir zamandır güvenli bir şekilde kablosuz teknoloji  hizmeti veriyoruz." dedi. 
"Huwai ve ZTE firmalarının, Avustralya'ya 5G teknoloji temin edemeyeceği bilgisi hükümet tarafından bildirildi. Bu, tüketiciler için son derece hayal kırıklığı yaratan bir sonuçtur. Huawei, 5G teknolojisinde dünya lideridir. Huawei, 15 yıla yakın zamandır kablosuz teknolojiyi güvenli bir şekilde Avustralya'ya ulaştırmaktadır."
Financial Times, "Avustralya, Çinli şirketlerle çalışılmasını açıkça yasaklayan ilk ülke." sözlerine yer verdi.
Avustralya hükümeti ise, "Avustralya yasalarına aykırı olan satıcıların katılımı, 5G ağını yetkisiz erişim veya parazitten koruma durumunu riske atabilir. Bu yüzden bizim yaptırımlarımızla karşılaşması normaldir." açıklamasında bulundu. 

Avustralya verilerin Çin'e sızdırılmasından endişeleniyor 

Çin yasalarına göre, şirketler ve kuruluşlar istendiğinde istihbarat çalışmalarına yardımcı olmaları gerekmektedir. Avustralyalı yetkililer, Avustralya 5G şebekesinin casus amaçlı kullanılmasından endişe duyuyorlar. 
Bir hükümet yetkilisinin Reuters'e verdiği demeçte; özellikle de ülkenin halihazırda 5G gelişimini denetlemek, ana istasyonlar ve kuleler de dahil olmak üzere şebekenin ekipmanlarını tedarik etmek için Huawei'in bir teklif göndermesi dikkatleri Huawei'e çekti, dedi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim