Anlık Bildirim

Jelly Bean kullanım oranı yüzde 45 seviyesini geçti

Jelly Bean kullanım oranı yüzde 45 seviyesini geçti


Uzun yıllar boyunca bölünmüşlük konusunda oldukça eleştiri alan Android işletim sistemi, bir yıldan fazla bir süredir Jelly Bean sürümünü piyasada tutarak bunun önüne geçmeye çalıştı. Android KitKat sürümünün ilk işaretlerinin gelmeye başladığı bugünlerde hedefine ekosistem biraz daha yaklaşmış görünüyor.

Mağaza erişimlerine dayalı olarak yapılan son ölçüme göre Android Jelly Bean sürümleri toplamda yüzde 45.1 kullanım oranına ulaşarak diğer tüm sürümleri geride bıraktı. Android 4.3 sürümü henüz tabloda yokken, Android 4.2 sürümlerinin de yüzde 8.6 civarında olduğu görülüyor. En yüksek kullanım oranı yüzde 36.6 ile Android 4.1 sürümlerine ait.

İkinci sırada gelen Gingerbread yüzde 30.7 ile halen popüler olmaya devam ediyor. Güncelleme almayan cihazların oluşturduğu bu grup her ay biraz daha azalıyor.

Üçüncü sırada ise Android 4.0 sürümleri yer alıyor. Yüzde 21.7 kullanım oranına sahip olan Ice Cream Sandwich sürümlerinin daha fazla artış göstermesi beklenmiyor.

Ekim-Kasım döneminde artık yeni Android sürümünün yayınlanması kesine yakın bir ihtimal haline geldi. Bu zamana kadar Jelly Bean sürümlerinin biraz daha artış göstermesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim