Anlık Bildirim

Jelly Bean kullanım oranı yüzde 60'ı geçti

Jelly Bean kullanım oranı yüzde 60'ı geçti

Google'ın Android işletim sistemindeki bölünmenin önüne geçmek için yaptığı hamleler bazı noktalarda meyvesini verirken, bazı noktalarda ise pek işe yaramamış görünüyor.

Son yayınlanan kullanım oranı tablosuna göre Android Jelly Bean sürümleri toplamda yüzde 60.7 kullanım oranına erişerek aslan payını elde etti. Jelly Bean sürümleri içerisinde ise 4.1.x sürümleri yüzde 35.5 ile en çok kullanılan sürüm oldu. Android 4.2.x sürümleri yüzde 16.3, Android 4.3 ise yüzde 8.9'da kaldı.

Jelly Bean sürümlerinin toplamda elde ettiği oran başarılı görünüyor ancak halen iki yıl öncesinin 4.1 sürümleri revaçta ve bunun en büyük sebebi ucuz Android cihazların genelde 4.1 ile piyasaya sürülmesi. Bu yılın ilk yarısında 4.2 ve 4.3 sürümlerinin payını artırması bekleniyor.

512MB seviyesindeki RAM miktarlarını desteklediği için çok hızlı benimseneceği düşünülen Android 4.4 KitKat sürümü yüzde 1.8 gibi düşük bir oranda seyrediyor. Pek çok amiral gemi modeli henüz KitKat güncellemesi almaya başladı ve KitKat ile piyasaya çıkan sadece Nexus 5 bulunuyor. Ucuz Android modellerinde ise bir süre daha KitKat sürümünün kutu içerisinden çıkmayacağı öngörülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim