Anlık Bildirim

Jelly Bean kullanım oranı yüzde 62'ye yükseldi

Jelly Bean kullanım oranı yüzde 62'ye yükseldi

Google'ın Android 4.4.2 sürümü yavaş yavaş kendisini göstermeye başlarken ve firmanın son sürümlerin kullanılması yönündeki baskıları artarken, kullanım oranları da bunu doğrular nitelikte ilerliyor.

Android geliştiriciler sayfasından yayınlanan yeni tabloya göre Android Jelly Bean sürümleri toplamda yüzde 62.6 oranına erişti. Bunlar arasında Android 4.1 sürümü yüzde 35.3 ile liderken, Android 4.2 sürümü yüzde 17.1, Android 4.3 sürümü de yüzde 9.6 kullanım oranı ile onu takip ediyor. Son dönemde piyasaya çıkan mobil cihazlarda ağırlıklı olarak Android 4.2 ve Android 4.3 yer alıyor. Ayrıca üreticilerin güncellemeleri de başlamış durumda. Bu bakımdan kullanım oranının artması bekleniyor. 

Android 4.4 KitKat sürümü ise yüzde 2.5 ile halen istenen seviyede değil. Ancak amiral gemi modellerine güncellemelerin başlamış olması nedeniyle gelecek ay patlama yapması bekleniyor. Bunun haricinde Android 4.0 sürümleri yüzde 15.2 ile, Gingerbread sürümleri ise yüzde 19 ile en çok kullanılan sürümlerin başında geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim