Anlık Bildirim

Jeneratörlere meydan okuyan kompakt yakıt hücresi

Aşırı gürültülü ve çevre dostu olmayan yapıları ile gelecekte pek yeri olmayan jeneratörlerin yerini yakıt hücreli enerji üniteleri devralabilir mi? Bu bağlamda güzel bir gelişme var.
 
Jeneratörlere meydan okuyan kompakt yakıt hücresi
Jeneratörlerin hayatımızın parçası olduğu artık bir gerçek ama genelde dizel yakıt ile çalışan canavarlar çevreyi katlettikleri gibi gürültüleri ve bitmek bilmeyen bakımları ile oldukça da sorunlular.

Bu nedenle bu teknolojiden ne kadar çabuk kurtulsak aslında o kadar iyi. Hydrogenics şirketi, toplam 12 firma ve kuruluşla beraber ortak çalışma sonrasında standart bir konteyner içine sığan yakıt hücresi ile çalışan bir güç sağlayıcı jeneratör yapmayı başardı. Bu sayede mesela soğutma için 30 kW'lık bir sistem ile 10 konteynere 20 saat boyunca klimalarını çalıştırması için güç sağlanabiliyor.

Toplam 100 kW'lık güç üretebilen sistem, 75 kg hidrojen ile atık olarak sadece su açığa çıkarıyor. Şimdilik sadece limanda denenen ünite, yakın zamanda Hawaii'nin adalarına konteynerleri mavna üzerinde dağıtırken kullanılacak. Sistemin en avantajlı yanı jeneratörlerin aksine sadece gerektiği kadar güç üretmesi. Bu nedenle hidrojenin kilosu daha pahalı da olsa kullanım masrafı azalıyor. Firmanın planlarında gelecekte tüm jeneratör ihtiyacı olan yerlere bu teknolojiyi yayabilmek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim