Anlık Bildirim

Katlanabilir akıllı telefon modeli PaperFold ile çoklu ekran kullanımı değişiyor

Son dönemde büyük teknoloji firmaları kavisli ekranlar üzerine ciddi anlamda yoğunlaşıyor. Bu alanda bir prototip geliştiren Canada Queen Üniversitesi Human Media Lab araştırmaları ise, e-ink teknolojisi ile süreci ilginç bir seviyeye taşıyor.
E-ink yani elektronik mürekkep teknolojisi üzerine kurulan akıllı telefon prototipi PaperFold, kullanılan bu teknoloji sayesinde gerçek anlamda katlanabiliyor ve şekli isteğe bağlı olarak değiştirilebilir. Birçok benzerinden farklı ekranlara verdiği destek ile ayrılan telefon, mıknatıslı kenarları ile ekran sayısı açısından çoğaltılabiliyor ve bu ekranlar farklı amaçlar için atanabiliyor. Örneğin bir telefon görüşmesi sırasında karşıdan gelen adres bilgisini belirlenen diğer ekranda gösterebilen, Google Earth için eklenen diğer ekranlara haritayı genişletebilen ve önemli olarak ekranlardan bir tanesini klavyeye dönüştürerek ufak bir dizüstü formuna bürünebilen akıllı telefon, Google Earth içerisinde yer alan üç boyutlu yapıların her yüzü için de ayrı bir ekran atayabiliyor.
Özellikle gayrimenkul işlemleri için öne çıkan katlanabilir akıllı telefon PaperFold, dış tasarımından da görüldüğü üzere şimdilik prototip aşamasında bulunuyor ve üzerinde çalışmalar devam ediyor. Ürünün sunduğu ilginç kullanım yapısını aşağıda yer alan video yardımıyla görebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
725 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, akıllı telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim