Anlık Bildirim

KitKat sürümü kullanım oranını artırıyor

KitKat sürümü kullanım oranını artırıyor

Geçen yıl Ekim ayında yayımlanmasına rağmen hızlı bir yükseliş içine giremeyen Android 4.4. KitKat sürümü halen küçük artışlarla büyümeye devam ediyor.

Son gelen verilere göre KitKat sürümünün ekosistemdeki kullanım oranı yüzde 13.6'ya kadar çıkmış durumda. Özellikle amiral gemi modellerinin KitKat sürümü alması ve KitKat işletim sistemli alt seviye akıllı telefonların piyasaya çıkması oranı olumlu yönde etkiliyor.

Ekosistemin hakimi konumunda ise Jelly Bean sürümleri bulunuyor. Geçen aya göre bir miktar gerileyen Jelly Bean sürümleri yüzde 58.4 seviyesinde. Hem Jelly Bean için de hem de ekosistemde en çok kullanılan oran ise yüzde 29 ile 4.1.x sürümlerine ait. Halen pek çok Çin menşeli cihazın Android 4.1 ile piyasaya çıkması ve güncelleme almayan önceki modeller bu oran içerisinde yer alıyor.

İstatistiklere giren diğer sürümler ise yüzde 14.9 kullanım oranı ile 2.3 Gingerbread ve yüzde 12.3 kullanım oranı ile 4.0 Ice Cream Sandwich şeklinde sıralanıyor. KitKat'ın önümüzdeki aylarda yükselişine devam edeceği öngörülse de Google'ın yeni Android sürümünü yayınlaması yakın olduğu için yıl sonunda düşüşe geçmesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim