Anlık Bildirim

Know My App ile uygulamaların aylık olarak ne kadar veri harcadığını görün

Know My App ile uygulamaların aylık olarak ne kadar veri harcadığını görün
Akıllı telefonlarımızda kullandığımız pek çok uygulama artık internet erişimini kullanıyor ve bunun sonucunda belirli bir veri trafiği oluşuyor. Bazı uygulamalar çok az veri harcarken bazı uygulamalar neredeyse veriyi sömürüyor.

Global olarak teknoloji fuarları düzenleyen kablosuz teknolojiler birliği CTIA, uygulamaların aylık olarak ne kadar veri harcadığını gösteren bir web sitesini kullanıma sundu. Web sitesinde bir uygulamanın günde 3 kere belirli bir senaryo dahilinde kullanıldığında ne kadar veri harcadığı hesaplanıyor.

Örneğin Facebook uygulaması için günde 3 kez olmak üzere 5 yorum, 5 beğeni, bir video görüntüleme, üç fotoğraf görüntüleme, bir fotoğraf yükleme, haber kaynağında kaydırma şeklinde faaliyetler esas alınmış. Bu kullanım sonucunda Facebook uygulamasının iPhone 4S için aylık veri üretimi 433MB iken, Galaxy S4'te ise 227MB. 

Kullanım senaryosu kullanıcının ortalama harcayacağı verilere göre hazırlanmış. Bu bakımdan Facebook'u yoğun kullanan bir iPhone 4S sahibi ay içerisinde kotasının önemli bir bölümünü harcamış olacak.

Şu anda sitede 50'ye yakın en iyi Android ve iOS uygulaması mevcut. Sitenin büyümesi için geliştiricilerin uygulamalarını kaydetmesi gerekiyor. CTIA geliştiricilere uygulamalarını ölçtürmeleri çağrısında bulunuyor. Böylece kullanıcılar da kabarık gelen faturalarına hangi uygulamaların sebep olduğunu tahmin edebilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim