Anlık Bildirim

LG G3 bu hafta Android 5.0 güncellemesi almaya başlayacak

LG G3 bu hafta Android 5.0 güncellemesi almaya başlayacak

Bir dönem Android güncellemelerini yavaş dağıtmakla eleştirilen Güney Koreli elektronik devi LG, büyük aşamalar kaydetti ve artık hem rekor akıllı telefon satışları yapan hem de güncellemeleri hızlı bir şekilde dağıtan bir firma haline geldi. Öyle ki neredeyse LG amiral gemi modelleri Nexus cihazları ile aynı anda güncelleme alacak hale geldi.

LG'den yapılan duyuruda amiral gemi modeli G3 için Android 5.0 güncellemesinin bu hafta itibariyle başlayacağı açıklandı. Güncelleme ilk olarak Polonyalı kullanıcılara sunulacak. Sonrasında ise diğer ülkelere yayılacak. 

Android 5.0 güncellemesi bazı sıkıntılar nedeniyle Nexus cihazlarına tam olarak dağıtılamamış ve bir süre durdurulan güncelleme geçen hafta yeniden başlamıştı. Yani tüm Nexus cihazları halen Lollipop güncellemesi almış değil. Ayrıca Nexus dışında henüz hiçbir üretici güncellemesini tam olarak hazırlayamadı. Bu bakımdan LG'nin çalışması hayrete şayan ve Android ekosisteminde de bir rekor anlamına geliyor. Zira kaynak kodlarının yayımlanmasından itibaren on gün içerisinde güncelleme alan Nexus harici ilk cihaz LG G3 olacak.

LG G3 modeli Google'ın Material Design tasarım dili kapsamında daha sade ve canlı bir görsellik kazanacak. Ayrıca batarya tasarruf modu, yüzen bildirim pencereleri, kilit ekranında interaktif bildirim ögeleri, çeşitli geçiş animasyonları, sistemi hızlandıran ART sanal makinasına geçiş, Bluetooth çevre birimleri ile ekran kilidini açabilme,  gibi özellilker mevcut. LG ise Optimus arayüzünün daha sadeleştirilmiş bir versiyonunu güncelleme ile sunacak. 

Lollipop güncellemesi özellikle 64-bit destekli akıllı telefonlar için önemli performans artışlarına sahne olacak. Ancak 32-bitlik işlemciler için de ART sayesinde önemli gelişmeler yaşanacak. Gelecek hafta itibariyle LG G3'ün performans anlamında ne tür gelişmeler kaydedeceğini görebilecek ve benzer cihazlar için de bir tahminde bulunabileceğiz. 

Şunu belirtmeden geçmeyelim; Lollipop güncellemesi muhtemelen Polonya'da bir pilot çalışma kapsamında dağıtılacak. Eğer herhangi bir sıkıntı yaşanmazsa ay sonuna doğru düğer ülkelere de gidecektir. Ancak sorunların yaşanması halinde bu sürecin biraz uzayacağı tahmin ediliyor. Firma diğer cihazları için de yol haritasını yıl sonuna kadar açıklamış olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6068 kez okundu.
46 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim