Anlık Bildirim

LG V30 düşük ışıkta en iyisi olacak

Son sızıntılara göre LG V30'un kamerasında diğer mobil kameralardan daha geniş diyafram açıklığı kullanılacak. Bu sayede LG V30 düşük ışık koşullarında en iyi görüntüyü yakalayabilecek.

LG V30 düşük ışıkta en iyisi olacak Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon kameraları her ne kadar genel anlamda üstün yeteneklere sahip olsa da halen daha zayıf ışık altında başarısız kalıyorlar. Akıllı telefon kameralarının sensörlerinin küçük olmasının bunda payı büyük.


Aynasız fotoğraf makineleri ve DSLR kameralarda kullanılan sensörün büyüklüğü, telefon sensörlerinden kat kat daha büyük olduğu için bu kameralarla hem düşük ışık altında daha iyi çekim yapılabiliyor hem de çekimler daha geniş dinamik aralığına sahip oluyor. Akıllı telefon üreticileri, mobil cihazlarda büyük sensör kullanamayacakları için kısmen daha geniş diyafram açıklığı kullanarak bu sorunu çözmeye çalışıyor.

Diyafram Açıklığı Nedir?

Diyafram açıklığı, ışığın kamera merceğinden sensöre ulaşmasını sağlayan bir açıklıktır. Diyafram ne kadar büyük olursa o kadar çok ışık geçer. Açıklık boyutları f numarası ile gösterilir. Örneğin f/4.6, f2.0 gibi. F sayısı büyüdükçe, diyafram açıklığı azalır. Günümüzde amiral gemisi telefonların diyafram açıklıkları genellikle f/2.0 ile f/1.7 aralığındadır.


Daha geniş diyafram açıklığına sahip akıllı telefonlar geceleri daha keskin ve daha ayrıntılı çekimler yapabilirler, ancak kamera donanımı kadar yazılımının gürültüyü azaltma ve diğer iyileştirmeleri de uygulaması gerekir.

Bugün bir akıllı telefondaki en geniş diyafram açıklığı Galaxy S8/S8+ ve S7/S7 Edge'deki kameralarda bulunuyor (f/1.7). Ancak yeni raporlar LG V30'un kamerasının f/1.6 diyafram açıklığına sahip olacağını gösteriyor.

Her ne kadar cebirsel anlamda iki sayı arasında 1 kademe fark var gibi gözükse de iki kameranın aldığı ışık miktarı arasında ciddi boyutlarda fark bulunuyor. Söylentiler doğruysa çift kamerası ve yazılımsal iyileştirmeler ile birlikte LG V30, mobil kameraların en iyisi olacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3796 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, mobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim