Anlık Bildirim

LG V30 vs Samsung Galaxy Note 8 karşılaştırması

LG'nin merakla beklenen yeni amiral gemisi bugün tanıtıldı. Yüksek donanım özellikleriyle öne çıkan telefonu Samsung Galaxy Note 8 ile karşılaştırdık. Karşılaştırmaya dair detaylar haberimizde...
LG yeni amiral gemisini bugün düzenlemiş olduğu bir etkinlikte tanıttı. Güçlü teknik özellikleri ve çift kamerasıyla öne çıkan telefonu Galaxy Note 8 ile karşılaştırdık:

Ekran

6.0 inç 18:9'luk Full Vision ekran ile karşımıza çıkan LG V30, 1440 x 2880 çözünürlüğüne sahip bir ekran ile geliyor. Rakibi Galaxy Note 8 ise 6,3 inç ekran boyutu ve 1440 x 2960 ekran çözünürlüğüne sahip. Böylelikle LG, yeni modeliyle Samsung'un Infinite Display'ine karşılık veriyor. LG V30, %81,63 ekran kasa oranına sahipken rakibi Galaxy Note 8 %82,98 ekran kasa oranına sahip. Her iki telefonun da ekranı Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. İki amiral gemisinin ekranında AMOLED panel kullanılıyor.

Donanım

LG V30'da Snapdragon 835 yonga setine yer verilirken Samsung; Galaxy Note 8'de kendi geliştirdiği Exynos 8895 yonga setine yer veriyor. Ancak yapılan AnTuTu testlerine göre Exynos 8895 rakibi Snapdragon 835'ten yaklaşık 12.000 puan daha fazla alıyor. LG yeni amiral gemisinde 4 GB sistem belleğine yer verirken Galaxy Note 8'de 6 GB sistem belleğine yer veriliyor. LG bu anlamda rakibinin gerisinde kalıyor. Her iki amiral gemisi de en düşük 64 GB'lık depolama kapasitesiyle geliyor ve iki telefonu da Micro SD kart takarak hafızasını arttırabilirsiniz. Pil özelliklerine bakacak olursak her iki telefon da 3300 mAh kapasiteli kablosuz ve hızlı şarj destekli USB Type-C şarj girişli pile sahip. 

Çift Kamera 

Akıllı telefon üreticileri artık telefonlarında çift kameraya yer vermeye başladı. LG'de yeni amiral gemisi V30'da çift kameraya yer veriyor. Telefonun birincil arka kamerası f/1.6 diyafram açıklığına ve 16 MP çözünürlüğe sahipken ikincil arka kamerası f/1.9 diyafram açıklığı ve 13 MP çözünürlüğünde lense sahip. Rakibi Galaxy Note 8 de ise birincil arka kamera f/1.7 diyafram açıklığına ve 12 MP çözünürlüğe sahipken ikincil arka kemara f/2.4 diyafram açıklığı ve 13 MP çözünürlüğüne sahip. Galaxy Note 8'in her iki kamerası da OIS desteğine sahipken LG V30'un yalnızca birincil arka kamerası OIS desteği sunuyor. LG V30'unön kamerasına bakacak olursak 5 MP'lik geniş açılı bir lensle geliyor. Galaxy Note 8 ise 8 MP çözünürlüğe sahip geniş açılı bir ön kameraya sahip.

Yazılım

Galaxy Note 8 kutudan Android 7.1.1 Nougat sürümüyle çıkarken LG V30 Android 7.1.2 sürümüyle bizleri karşılıyor. İlerleyen dönemlerde her iki telefonunda Android 8.0 Oreo yazılım güncellemesini alacağını da söyleyebiliriz.
 

Fonksiyonel Özellikler

Samsung Galaxy Note 8'i şüphesiz rakibi LG V30'dan ayıran en önemli özelliği bir S Pen'e sahip olması. LG V30 bu anlamda rakibinin gerisinde kalıyor. Ses kısmında ise ses firması ESS ile beraber çalışan LG, yüksek ses kalitesi için V30'a bir Quad DAC eklemeyi ihmal etmiyor. LG V20 zamanında Bang & Olufsen ile yapılan anlaşma ile beraber 32-bit Hi-Fi Quad DAC ses kalitesi güncellenerek V30'da da yer alıyor. Böylelikle LG V30'un ses konusunda rakibini geride bıraktığını söyleyebiliriz. Her iki amiral gemisi de parmak izi sensörüne cihazın arka tarafında yer veriyor. Samsung bildiğiniz üzere parmak izinine alternatif olarak Note 8'de Iris tarayıcıya yer vermişti, LG ise bu konuda rakibinin gerisinde kalarak yalnızca yüz tanıma teknolojisine yer veriyor. Ayrıca her iki cihazında IP68 sertifikalı olup suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu da hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11549 kez okundu.
25 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, lg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim