Anlık Bildirim

LG dünyanın en büyük microLED televizyonunu hazırlıyor

IFA 2018 tüketici elektroniği fuarı yaklaşırken firmaların önemli silahları da gün yüzüne çıkmaya başladı. LG dünyanın en büyük microLED televizyonunu fuarda tanıtacak.

Daha verimli microLED ekranlara olan ilgi günden güne artarken üreticiler de potansiyellerini gösterme açısından önemli rekorlara imza atıyor. LG dünyanın en büyük microLED televizyonunu hazırlıyor.

Normalde bu rekor Samsung’un 156 inçlik The Wall adındaki microLED ekranındaydı. LG ise tam 175 inçlik devasa microLED televizyonu ile rekoru elinden almış oldu. Yeni televizyon IFA 2018 fuarında boy gösterecek.

MicroLED nedir?

Apple, Samsung gibi üreticilerin büyük ilgi gösterdiği microLED ekranların görüntüleme endüstrisini derinden etkilemesi bekleniyor. MicroLED teknolojisi mikroskopik derecede küçük yani yaklaşık 100 mikrometre boyutundaki LED’leri ifade ediyor.

Her bir pikseli oluşturan microLED’ler yüksek enerji verimliliğine ve uzun ömre sahip. Ayrıca parlaklık açısından da OLED teknolojisinden oldukça ileride ve yanma problemi yaşanmıyor. MicroLED ekranların yakın gelecekte OLED ekranlardan daha popüler olacağına inanılıyor.

Diğer taraftan geleneksel LED ekranlar gibi birden çok katmanlı değil ve bir entegre devrenin üzerine microLED’ler verimli bir şekilde uygulanabiliyor. Böylece 2 cm seviyesinin de altına inen ekranlar ortaya çıkıyor.

Üretim konusundaki sıkıntıların devam etmesi nedeniyle yeni televizyon hemen piyasaya sürülemeyecek. Samsung da microLED televizyonunu en erken gelecek yıl piyasaya çıkarmayı planlıyor. Üretimde verimlilik yakalandığı takdirde süreler erkene çekilebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim