Anlık Bildirim

LG dünyanın ilk 88 inçlik 8K OLED ekranını tanıttı

Son dönemde OLED üretimine büyük yatırım yapan LG, büyük boyutlu OLED ekran segmentinde liderliği ele geçirdi. CES 2018 fuarında da bunu kutlamaya hazırlanıyor.

4K çözünürlükler yavaş yavaş gündelik hayatta yaygınlaşmaya başlarken üreticiler çoktan 8K çözünürlüklere geçti bile. LG dünyanın ilk 8K çözünürlüğünde 88 inçlik 8K ekranını CES 2018 fuarına getiriyor.

Dünyanın en büyüğü

En büyük ve en yüksek çözünürlükteki OLED panel olma ünvanını kazanan LG’nin yeni ekranı anlaşılacağı üzere çok üst düzey müşterilere ve kurumsal kullanıma hitap ediyor. Diğer taraftan firmanın OLED ekran konusunda geldiği noktayı göstermesi açısından da önemli.

Son dönemde OLED ekranlara önemli yatırımlar yapan LG, hali hazırda büyük boyutlu OLED panel üretiminde lider duruma yükseldi. Samsung OLED pazarında lider olsa da yatırımlarını mobil tarafta yoğunlaştırıyor. Büyük boyutlu panel tarafında ise maliyeti yüksek OLED ekranlar yerine daha ekonomik Quantum LED ekranlara yönelmiş durumda. Bu da LG’ye alan açıyor.

LG önümüzdeki dönemde OLED üretimine 7 milyar dolar daha yatırım yapacak ve bu alanda büyümeye kararlı. Özellikle iPhone X ekran üretiminde pay sahibi olamaması firmayı ateşlemiş durumda. Artık geride kalmanın mazereti yok. Firma ilk kez Güney Kore dışında başka bir ülkede yani Çin’de bir OLED üretim tesisinin yapımına başladı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4769 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg 88 inch oled 8k ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim