Anlık Bildirim

Araştırmacılar LTE 4G teknolojisinde 36 güvenlik açığı buldu!

Güney Koreli araştırmacılar tarafından yapılan çalışma sonucunda LTE 4G teknolojisinde 36 açık bulunduğu ortaya çıktı. Bu açıklar veri sızıntılarına sebep olabiliyor.
LTE 4G teknolojisinde güvenlik açıkları Tam Boyutta Gör
LTE 4G standardının açıkları hakkında çalışmalar yapan Güney Koreli araştırmacılar, 36 yeni açığın keşfedilmesini sağladılar. Bu güvenlik açıkları kullanıcının mobil ağ ile olan bağlantısını koparıp veriyi üçüncü taraf kişilerin kontrol etmesine bile sebep olabiliyor.

Mayıs ayında konferans düzenlenecek

Araştırma ekibi buldukları bu 36 açığın detayları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için Mayıs ayında bir konferans düzenleyeceklerini açıkladı. Ayrıca güvenlik açıklarını tespit ettikleri araçları operatörlere ve cihaz üreticilerine göndererek düzeltmeler yapmalarına yardımcı olacaklar. Yani kısa süre içinde tüm bu açıkların kapatılacağını belirtebiliriz.

Açığın detaylarına inildiğinde sahte mesajlar gönderilmesi, veri trafiğinin dinlenmesi gibi durumların ortaya çıkabileceği görülüyor. Araştırmacılar iki operatör üzerinde testler yaparak açıkların kullanılabilecekleri alanları da doğrulamışlar. Hatta bulunan bu açıklar beş farklı kategoriye ayrılmış.

Kısacası mobil ağdan koparmak, veri akışını dinlemek ve kimlik avı için mesajlar göndermek gibi önemli güvenlik açıklarına LTE 4G bağlantı teknolojisinin bile sebep olabileceğini söyleyebiliriz. Mayıs ayındaki konferansta bu açıkların detayları ortaya çıkacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4803 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güvenlik açığı, 4g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim