Anlık Bildirim

League of Legends mobile geliyor

Uzun süredir League of Legends yapımının masa üstünde kalmasını isteyen Riot Games sonunda Tencent’in baskılarına dayanamadı ve mobil sürüm için kolları sıvadı.

Masaüstü platformların en gözde çok oyunculu yapımlarından League of Legends rotayı mobile çevirdi. Yakın zamanda popüler oyunun mobil sürümünü görme şansına sahip olabiliriz.

Sonunda ikna edildi

Oyunun geliştiricisi Riot Games uzun süredir mobil tarafta varlık göstermekten yana değildi ve masa üstü platformları yeterli buluyordu. Bununla birlikte çatı firma Çinli Tencent aynı fikirde değildi.

Tencent ilk dönemlerde fazla baskı yapmak istemediği için Honor of Kings adında benzer mekaniklere sahip mobil oyununu Çin’de indirmeye sundu ve en fazla gelir elde eden oyunlardan birisi haline geldi. Global pazarda ise Arena of Valor adıyla boy göstermişti.

Fortnite ve PUBG gibi oyunların mobilde elde ettiği önemli başarılar Tencent’in baskılarını arttırmış durumda. Özellikle 1.4 milyar dolar gelir elde etmesine karşın yıl bazında yüzde 21 düşüş yaşayan oyunun mobil tarafta da gelir modeli oluşturmasını istiyor.

Firmaya yakın kaynaklar Riot Games içerisinde bir mobil proje için geçen yıl sonlarında çalışmaların başladığını ifade ediyor. Böylece LoL hayranları sadece masa üstüne bağımlı olmaktan kurtulacak ve istediği zaman oyuna mobilden devam edebilecek. Bu geçiş elbette gelirlere de olumlu yansıyacaktır. Bununla birlikte oyunun en erken gelecek yıl görücüye çıkacağı tahmin ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim