Anlık Bildirim


Trafik sigortası primlerinde yapılan düzenlemelere ve bakanlık nezdinde gerçekleşen baskılara rağmen istenen düzelme sağlanamadı. Her düzenlemede fiyat düşüşleri çok küçük seviyelerde kalırken Maliye Bakanlığı bu kez etkisi çok daha büyük olacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Nisan ayında gerçekleşen kanun değişikliğinin ardından bakanlık bu kez araç sahiplerinin fiyat teklifi almasını kolaylaştıracak bir çözüm planlıyor. Buna göre tüm sigorta şirketlerinin tek noktadan fiyatların görülebileceği bir sisteme entegre olması gerekecek.

Fiyatlar Tek Bir Noktadan Sorgulanabilecek 

Oluşturulacak sistem, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesi olan www.sbm.org.tr üzerinden vatandaşların erişimine açılacak. Buraya TC Kimlik Numarası ve araç plakası ile giriş yapan otomobil sahipleri, tüm sigorta şirketlerinden tek tıklama ile fiyat teklifi alabilecek. Bu sayede en uygun prim teklifi görülerek o sigorta şirketinden işlem yapmak olanaklı hale gelecek.
Hali hazırda üzerinde çalışılan sistem kısa süre içinde uygulamaya konulacak. Bunun sigorta şirketlerine büyük ölçekli bir devlet müdahalesinden önceki son şans olduğunu belirten Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, suistimalde bulunan ve yüksek seviyede prim belirleyen sigorta şirketlerinin de tek tek tespit edildiğini, her birinden de savunma istendiğini ifade ediyor. Mevzuata aykırı fiyat belirleyen şirketler idari para cezası ile cezalandırılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7329 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, sigorta bilgi ve gözetim merkezi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim