Anlık Bildirim

MediaMarkt'ın Teknosa'yı satın alma görüşmeleri sona erdi

MediaMarkt'ın Teknosa'yı satın alma görüşmeleri hakkında açıklama geldi. Sabancı Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre satış görüşmeleri kesildi. İşte detaylar:

MediaMarkt'ın Teknosa'yı satın alma görüşmeleri sona erdi Tam Boyutta Gör

Mediamarkt’ın Teknosa’yı satın alma görüşmeleri hakkında Sabancı Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yapıldı. Satış görüşmelerin kesildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre Sabancı Holding ile Almanya merkezli elektronik perakendecisi MediaMarkt'ın ana şirketi konumundaki Ceconomy arasındaki görüşmeler 19 Ocak 2018’de başladı ve 13 Ekim 2018’de kesildi.

Açıklamada, Teknosa'da stratejik opsiyonların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli olmadığından, yapılacak bir açıklamanın hisse değerini etkileyebileceği düşüncesiyle konunun daha önceden kamuya açıklanmasının ertelendiği belirtildi.

Reuters’ın Ağustos ayındaki haberine göre Türkiye’de döviz kuru hareketliliğinden dolayı iki firma arasındaki görüşmeler askıya alınmıştı. Sabancı Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre bu görüşmeler 13 Ekim tarihinde tamamen iptal edildi.

Girişim değeri 170 milyon dolar olan Teknosa, 2017’de 933 milyon dolarlık satış yaptı. Geçen yıl 3,1 milyar TL ciroya ulaşan Teknosa’nın ise Türkiye’nin 70 ilinde toplam 210 mağazası bulunuyor.

Sabancı Holding tarafından  KAP’a yapılan açıklama şöyle:

"Ceconomy ile iştiraklerimizden Teknosa AŞ'ye ilişkin stratejik opsiyonların değerlendirilmesi görüşmelerine 19 Ocak 2018'de başlanılmış, söz konusu görüşmeler 13 Ekim 2018'de kesilmiştir. İşbu açıklamamız ile kamuya duyurulan söz konusu hususların kamuya açıklanması, şirketimiz tarafından alınan 19 Ocak 2018 tarihli bir karar ile ertelenmiştir.

Söz konusu erteleme, erteleme kararının alındığı tarihte iştiraklerimizden Teknosa AŞ'de stratejik opsiyonların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli olmadığından bu noktada yapılacak bir özel durum açıklamasının şirketimiz ve TEKNOSA hisse değerini etkileyebileceğinden, hisselerde spekülatif hareketler nedeniyle hisselerin gerçek değerinden uzaklaşan fiyat hareketlerinden yatırımcılarımızın meşru menfaatlerinin korunması amacıyla yapılmıştır."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
40532 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknosa, media markt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim