Anlık Bildirim

MediaTek Helio P35 yonga setinin AnTuTu skoru ortaya çıktı

İlk defa Xiaomi Mi Play üzerinde görünen Helio P35 işlemcisinin AnTuTu skoru belli oldu. Yapılan performans testinden 86352 puan almayı başaran yonga seti, Snapdragon 625’in rakibi olacak.
MediaTek Helio P35 yonga setinin AnTuTu skoru Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz günlerde Xiaomi yeni telefonu Mi Play’i tanıttı. Uygun fiyata sunduğu özellikleri ile dikkat çeken modeli farklı kılan bir detay da bulunuyordu. Bu detay MediaTek tarafından geliştirilen Helio P35 yonga setini kullanan ilk cihaz olması. Bugün Mi Play ile ortaya çıkan AnTuTu testinde ise Helio P35’in performansı belli oldu.

Orta segment için yeni çözüm

Yapılan testler sonucunda 86352 puan almayı başaran yonga setinin, Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 625’e kıyasla daha iyi bir performans sergilediği görünüyor. Ancak güncel orta seviye işlemcilerden Snapdragon 636’nın gerisinde kalıyor. TSMC tarafından 12 nm üretim süreciyle hazırlanan Helio P35, 8 adet Cortex-A53 çekirdeği içeriyor ve 2.3GHz hızında. Imagination firmasının PowerVR GE8320 grafik işlemcisinin de bulunduğu yonga seti Full HD+ ve 20:9 oranlı ekranları destekleyebiliyor. Ayrıca LPDDR3 / LPDDR4x RAM ve eMMC 5.1 depolama standardı MediaTek tarafından belirtilen diğer noktalar. Son olarak elektronik resim sabitleme, yüz tanımayla kilit açma, Bluetooth 5.0 ve VoLTE gibi çözümlerin de sunulduğu söylenmiş.

MediaTek Helio P35 yonga setinin AnTuTu skoru Tam Boyutta Gör

Şu an için sadece Xiaomi Mi Play üzerinde bulunan yeni işlemcinin zamanla başka üreticiler tarafından da kullanması bekleniyor. 160 dolar fiyat etiketiyle sunulan Mi Play’i uygun fiyatlı kılan bu işlemci olmuş. Diğer üreticilerden gelecek Helio P35 işlemcili modellerin de aynı şekilde uygun fiyat sunması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim