Anlık Bildirim

MediaTek'in 8 çekirdekli çözümü MT6592, benchmark skorlarında Snapdragon 800 ile kafa kafaya

MediaTek'in 8 çekirdekli çözümü MT6592, benchmark skorlarında Snapdragon 800 ile kafa kafaya

Genelde orta ve alt seviye akıllı telefon pazarına yönelik Cortex-A7 tabanlı 4 çekirdekli MT6589 çözümü ile tanıdığımız ve bu sayede uygun fiyatlı 4 çekirdekli akıllı telefonların yaygınlaşmasında pay sahibi olan MediaTek, yıl sonunda çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor.

Firmanın yine Cortex-A7 mimarisini temel aldığı gerçek sekiz çekirdekli MT6592 işlemcisi yıl sonunda piyasaya çıkmaya hazırlanıyor ve hem performans hem de enerji tüketimi anlamında en iddialılar arasına ismini yazdırmaya hazırlanıyor.

Çin'de ortaya çıkan brifing sunularında MT6592 işlemcisinin 1.7GHz saat hızında AnTuTu benchmark testlerinde 29600 puan aldığı görülüyor. Enerji tüketimi açısından da yongaseti isimsiz üst seviye rakiplerinden oldukça ileride. 28nm fabrikasyon sürecine sahip MT6592 işlemcisi normalde 2GHz saat hızına sahipken, enerji verimliliği adına hızın düşük tutulduğu belirtiliyor.

Snapdragon 800 çözümünü kullanan Galaxy S4 LTE A, Xperia Z Ultra gibi modellerin benchmark skorları ise 28000-32000 puan arasında değişiyor. Bu bakımdan MT6592 çözümünün Snapdragon 800'ü oldukça zorlayacağı tahmin ediliyor. MediaTek'in yapacağı bazı optimizasyonlarla yer yer Snapdragon 800'ün önüne geçmesi bile mümkün.

Bugüne kadar uygun fiyatlı çözümler ile bilinen MediaTek'in yeni işlemcisini nasıl bir fiyatlandırma ile pazara sunacağı belirsiz. Ancak firmanın yine fiyat baremini çok yukarıda tutmaması bekleniyor. Bu sayede 300$ civarında gerçek 8 çekirdekli ve performans açısından üst seviyede akıllı telefonları pazarda görmek mümkün olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6966 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mediatek
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim