Anlık Bildirim

Meizu’nun akıllı telefonlarında kullandığı ve kendisinin geliştirdiği Flyme kullanıcı arayüzüAndroid dünyasına açtığı haberi geldi. Bu arayüzü merak edenler yakın zamanda kendi telefonlarında deneyimleyebilecekler.

Sevenlerine

Meizu geçen yıl itibariyle kullanıma sunduğu Android 6.0 tabanlı Flyme 6 OS kullanıcı arayüzünün kaynak kodlarını Github üzerinden paylaşıma açmış durumda. Firma arayüzü destekleyen akıllı telefonların listesini de haftaya açıklayacak.

Flyme OS, uygulama mağazalarında karşılaştığımız kurulum şeklinde kullanıcı arayüzleri gibi değil. Daha çok modifiye bir Android sürümü olduğu için bağımsız ROM yükler gibi yüklemeniz gerekiyor. Bu bakımdan bağımsız geliştiricilerin kaynak kodlarını bir ROM haline getirmesi gerekiyor.

Flyme 6 OS sürümü Meizu cihazlarına özel bazı fonksiyonlar içeriyordu. Özellikle mBack fiziksel Home tuşuna farklı basış şekilleri ile farklı fonksiyonları çağırmak sadece Meizu cihazlarındaydı. Bu bakımdan üçüncü taraf Android cihazlarda bu fonksiyon kullanılamayacak. ROM yapısı akıllı telefonun mevcut menü tuşlarına göre şekillenecek. Bunun haricinde ekran üzerinde sürükleme hareketleri yaparak işlem başlatmak gibi diğer tüm fonksiyonlar birlikte geliyor.

Flyme 6 OS ROM’larının ne zaman bağımsız platformlarda kullanıma sunulacağı bilinmiyor ancak geliştiricilerin çalışmaya başladığı belirtiliyor. Bu bakımdan XDA gibi platformlarda yakında ortaya çıkabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10882 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, meizu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim