Anlık Bildirim

MIT, arama kurtarma çalışmalarında kulanılabilecek Drone geliştiriyor

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), ormanlık ve dağlık alanda kaybolan insanların arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere özel Drone'lar geliştirdiğini açıkladı.
Kaybolan insanları bulma konusunda Drone'ların kullanılması yeni bir fikir değil. Ancak Drone'ların bu tip çalışmalar için kullanılmaları alternatif çözümlere göre daha basit olsa da, bazı durumlarda işe yarayamayabiliyor. Özellikle GPS sinyallerinin olmadığı alanlarda.

GPS yerine LIDAR kullanılıyor

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları GPS sinyalinin yok olduğu ormanlık veya dağlık alanlar için Drone destekli yeni bir arama kurtarma çözümü geliştirdiklerini açıkladı. Yeni geliştirilen Drone'lar GPS ihtiyacı duymadan çalışabiliyor ve herhangi bir bölgeyi LIDAR kullanarak haritalandırabiliyor. 

Hedef bölgenin 2B haritasının oluşturulduğu bu yeni teknolojide, Drone'ların istenilen bölgeyi eksiksiz olarak tarayabildiği belirtiliyor. Ancak bu yeni arama kurtarma sisteminde harita birleştirme yapılamıyor ve bunun için bir istasyonun kurulmasına ihtiyaç duyuluyor. MIT bu durumun üstesinden gelmek için de Drone'ların kendi aralarında haberleşebilecekleri bir sistem kuracaklarını ifade ettiler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim