Anlık Bildirim

Microsoft : DirectX 12 genel performansı %20 yükselecek

Microsoft : DirectX 12 genel performansı %20 yükselecek Tam Boyutta Gör
Düşük fiyatlı ekran kartları ile daha yüksek performans elde etmem mümkün mü? Microsoft'un iddiasına göre DirectX 12 destekleyecek kartlar için bu mümkün olacak. Üstelik Microsoft son performans testlerinde DX12'nin %20'lik bir ekstra performans artışı yakaladığını da belirtiyor.
Microsoft grafik birimi sorumlusu Bryan Langley GDC konferansında yaptığı açıklamada bu durumu "bedava yeni bir grafik kartı satın alma"ya benzetti ve bu performans artışının büyük bir oyuncu kitlesini Windows 10 platformuna taşıyacağını iddia etti. Windows 7 ve 8 sürümlerinde DirectX 12 desteği bulunmayacak iken bu sürümlerden ilk yıl ücretsiz Windows 10 geçiş imkanı verilmesi kullanıcıların gerçekten ücret ödemeden performans artışı yaşamak için tercih edecekleri bir yol olabilir.

Ayrıca açıklamada bugünkü oyuncu bilgisayarlarının %50 kadar bir bölümünün Windows 10 ile DirectX 12 desteğinden yararlanması beklendiği belirtildi. Bunun yanı sıra yeni teknoloji ile birlikte ekran kartı performanslarının artmasının yanı sıra bazı durumlarda CPU kullanımının da yükselmesi dikkat çekti. Intel'in "Asteroids" testi sonuçlarına bakıldığında ise DirectX 11'de 29 FPS alınırken aynı sistem DirectX 12 üzerinde 75 FPS görüntü alabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4375 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
directx 12, açıklama ve performans
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim