Anlık Bildirim

Microsoft, Google Stadia'nın oyun akış hizmetinde başarılı olacağına inanmıyor

Yazılım devi Microsoft, Google'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı bulut tabanlı oyun servisi Google Stadia'nın başarılı olamayacağını iddia ediyor. Peki ama neden? İşte konunun detayları.
2019 yılının, katlanabilir akıllı telefonlarla birlikte, bulut tabanlı oyun servislerinin yılı olabileceğini söyleyebiliriz. Google, yaklaşmakta olan Stadia platformunu tanıttı,  Apple , Apple Arcade'i piyasaya sürdü ve Amazon'un ise kendi bulut oyun hizmetini tasarladığı yönünde söylentiler var.

Google'da içerik yok

Tüm bu devlerin bir rakibi de Project xCloud hizmeti ile Microsoft. Şirket, oyun akış hizmetini ne zaman kullanıcılara sunacağı konusunda henüz net bir açıklama yapmasa da, Google Stadia için farklı bilgileri gündeme getirdi. Xbox'ın Baş Pazarlama Sorumlusu Mike Nichols'a göre Google Stadia içerik konusunda son derece zayıf.
Nichols, The Telegraph ile yaptığı röportajda, "Google gibi yeni ortaya çıkan rakipler, bir bulut altyapısına, YouTube gibi bir topluluğa sahipler, ancak içeriğe sahip değiller.” dedi. Google'ın, bulut altyapısında çok iyi bir avantaja sahip olduğunu belirten Nichols, arama devinin Microsoft ve Sony gibi içerik kütüphanelerine sahip olmadığını belirtiyor. Nichols'un bu açıklamaları dikkate değer olsa da, hizmetlerin yaygın olarak kullanılmaya başlamadan önce hangisinin öne çıkacağını kestirmek şimdilik oldukça güç.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5198 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim