Anlık Bildirim

Microsoft sağlam kazandı: Surface, Xbox ve Windows başlıca gelir kaynakları

Microsoft'un açıklanan 2019 üçüncü çeyrek ekonomik raporlarına göre firma gelirlerinde artış yaşadı. Ana gelir kaynakları arasında Surface serisi, Azure bulut ve Xbox yer aldı.
2019’un üçüncü çeyreğindeki ekonomik verileri yatırımcılarıyla paylaşan Microsoft, 30,6 milyar dolar ciro yaptı. Bu cironun 8,8 milyar dolarını ise net gelir olarak açıkladı. Geçen yıl aynı çeyreğe kıyasla ciroda %14 artış gören Microsoft, net gelirde ise %19 artış yaşadı. Azure Cloud ve Office ürünleri geliri arttırmada önemli bir pay oynasa da asıl taşıyıcılar Xbox, Surface serisi donanımlar ve tabii ki Windows oldu. 
Firmanın oyun kolu da gelir grafiklerinde yerini korumaya devam ediyor. Oyun gelirinde %5 artış görüldü fakat Xbox’ın düşen donanım geliri ile birbirini nötrledi. 
xCloud oyun yayını hizmetiyle ilgili olarak hâlâ tarih vermeyen Microsoft, Google’ın Stadia’sına rakip olacak. Yakın zamanda kendi oyun sisteminin ilk demosunu yapan Microsoft, şirketin oyun sorumlusu Phil Spencer’a göre E3’de büyük şeyler yapacak. 
Windows konusuna baktığımızda, önceki çeyrekte küçülen alan, bu kez tekrar sıçradı ve Microsoft’a göre bunun arkasındaki sebep beklenenden daha fazla olan iş bilgisayarı talebi. Bu talebin yükselişinin, firmaların bilgisayarlarını yükseltti sonucunu ortaya çıkarıyor. 
Windows OEM Pro geliri ise %15 gibi büyük bir sıçrama yaşadı. Pro olmayan sürümler ise %1 geriledi. Microsoft’un bu konudaki yorumu ise işlemci arzının artmasıyla birlikte hem tüketici hem de iş odaklı talebin yükselmesi şeklinde oldu.
Yıldan yıla kıyaslandığında işletmelere yönelik bulut ve Office hizmetleri firmanın gelirini yükseltmede büyük rol oynadı. 
%12 artış yaşayan kategori dahilinde Office 365 iş aboneliği 180 milyon aboneyi geçti. Kişisel Office 365 abonelerinin sayısı ise 34,2 milyon olarak açıklandı. Microsoft CEO’su Satya Nadella bunlara ek olarak iOS ve Android için Outlook uygulamasının 100 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını belirtti.  
Sunucu ürünleri ve bulut hizmetleri ise en büyük yükselişi yaşayan kategoriler oldu. Toplamda %27 artan gelirler, sadece Azure perspektifinde %73 arttı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim