Anlık Bildirim

Microsoft'tan önemli adım: Denetim Masası tarih oluyor

Yazılım devi Microsoft'un Windows'taki klasik Denetim Masası'nı ortadan kaldırma planı sessiz ve derinden ilerliyor. Şirket bu kez yazı tipleriyle ilgili tüm seçenekleri Ayarlar bölümüne taşıdı.
Microsoft'un klasik Denetim Masası'nı ortadan kaldırarak tüm yapılandırma seçeneklerini Ayarlar'a taşımak istediğini biliyoruz. Görünüşe bakılırsa şirket bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.
Gelecekteki Windows 10 Redstone 4 önizleme yapısında Yazı Tipleri (Fonts) bölümünün Denetim Masası'ndan Ayarlar kısmında taşındığı ortaya çıktı. Bunun yanında artık Microsoft Mağazası'ndan yeni yazı tipleri de indirilebiliyor.
Şu anda Denetim Masası'ndaki yazı tipleri için mevcut olan tüm seçenekler Ayarlar bölümüne taşınacak ve sisteminize yüklü tüm yazı tiplerini tek bir pencereden yönetebileceksiniz.
Bu bölümden sisteminize yüklü fontları kaldırabileceğiniz gibi çeşitli boyutlarda nasıl göründüğüne bakmak için önizleme özelliğini de kullanmanız mümkün olacak. Ayrıca yazı tiplerinin ismi ve sürümü gibi diğer tüm bilgilere erişebileceksiniz.

Klasik Denetim Masası karanlığa gömülüyor

Microsoft, Denetim Masası'nın fişinin çekilmesi için bazı adımları atmış bulunuyor. Şu an Windows 10 Fall Creators Update güncellemesinde Denetim Masasını bulmak Temmuz 2015'te yayınlanan ilk Windows 10 sürümündeki kadar kolay değil.
Şirket -her ne kadar Windows 10 Başlat menüsünde Denetim Masası yazınca erişmek mümkün olsa da-  Denetim Masası kısayolunu Başlat butonunun Windows+X menüsünden kaldırmış durumda. Şirketin tüm seçenekleri Ayarlar bölümüne taşıma gibi bir planı var ancak bunun bir gecede gerçekleşmesi mümkün değil. Denetim Masası'nın hayatımızdan çıkması için önümüzde biraz daha zaman var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11133 kez okundu.
66 kişi, toplam 69 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim