Anlık Bildirim

Mobil oyun geliştiricisi Supercell karını ikiye katladı

Bir dönemin sürekli yükselen şirketileri Zynga ve Rovio'nun artık kan kaybetmeye başladığı bir dönemde farklı alanları iyi değerlendiren geliştiricilerin karlarını katladığını görüyoruz. Supercell bunlardan birisi. 

Clash of Clans ile adını duyuran ve Hay Day ve Boom Beach ile ününü pekiştiren Supercell, geçen yıl Japon devi Softbank tarafından satın alınmıştı. Altın yumurtlayan tavuk misali Supercell gelirlerini katlamaya devam ediyor. 

Firmanın yaptığı açıklamaya göre 2014 yılında oyunlardan 1.55 milyar Avro gelir elde edildi. 2013 yılındaki 550 milyon Avroluk tabloya bakıldığında firmanın gelirlerini üçe katlamış durumda. Kar açısından ise firma yaklaşık 500 milyon Avroyu kasasına koydu. 2013 yılında bu rakam 250 milyon Avro civarında idi. 

Supercell'i uçuran elbette 2012 yılından bu yana en fazla gelir elde etme rekorunu elinde tutan Clash of Clans oldu. Hay Day ve Boom Beach de sürekli ilk 20 oyun arasında yer alıyor. 

Bu yıl 30 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı tahmin edilen mobil oyun pazarında Supercell lider firmalardan birisi olmayı başardı. Firmanın Super Bowl finalinde yayınladığı Liam Neeson'lı reklam da oldukça konuşulmuştu. 

Firma 150 çalışana sahip ve sadece yönetebileceği kadar oyun geliştirmeye çalışıyor. Böylece kaynaklarını çok fazla dağıtmıyor ve önemli güncellemelere zaman ayırabiliyor. Firma bu stratejisini sürdürecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3649 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim