Anlık Bildirim

Mozilla, Android için yeni özelliklerle donattığı Firefox 45'i yayınladı

Mozilla, Android cihazlar için Firefox tarayıcısının 45 numaralı sürümünü yayınladı. Uygulama veri tasarrufu ve yeni aile dostu özellikleriyle artık daha fazla seçenek sunuyor.
Android platformu için yayınlanmış birçok tarayıcı olsa da bugüne kadar hep en bilinir olanları popüler kalmayı başarmış durumda. Bunlardan biri hemen hemen her Android cihazda önceden yüklenmiş olarak gelen Google'ın Chrome tarayıcısı ve Mozilla Firefox'un Android sürümü. Eğer mobil cihazınızda tercih ettiğiniz ana tarayıcı Firefox ise uygulamanın birkaç şık küçük ekleme ve değişiklikler içeren 45 numaralı sürümünün yayınlandığını belirtelim.
Mozilla yeni güncellemeyle, ebeveyn veya küçük yaştaki aile üyeleri ile cihazını paylaşan herkesin dikkatini çekecek aile dostu özelliğiyle geliyor. Bu sayede kullanıcılar, yönetici arayüzünden kamera ve mikrofon paylaşımını devre dışı bırakabiliyorlar. Firefox ayrıca veri kullanımından tasarruf etmek isteyen kullanıcılara yönelik yeni bir özellik de sunuyor. Gelişmiş ayarlar bölümünde yer alan "Resimleri göster" seçeneğini kullanarak web sitelerindeki resimlerin sadece Wi-Fi bağlantısı etkinken gösterilmesini sağlayabiliyorsunuz.
Buna inanmak zor olabilir ancak hala Android Honeycomb kullanan bazı kullanıcılar var. Mozilla 45 numaralı sürümle birlikte bu kullanıcılara bir sistem bildirimiyle uyarıda bulunarak uygulamanın kullanımı için yaşam döngüsünün sonuna ulaşıldığını ve desteğin sona erdiğini bildiriyor. Son olarak Firefox 45'in about:config yapılandırması altında (network.dns.blockDotOnion) DNS seviyesinde .onion uzantılarını engelleme seçeneği de sunulduğunu belirtelim. Tüm güncelleştirmelerde olduğu gibi Firefox'un bu sürümü de hata düzeltmeleri ve iyileştirmelerle genel uygulama performansını arttırmayı hedefliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5314 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mozilla, güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim