Anlık Bildirim

NSA yakında tersine mühendislik aracı GHIDRA'yı yayınlayacak

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı, Mart ayında düzenlenecek bir konferansta GHIDRA adlı ücretsiz tersine mühendislik aracını yayınlamayı planlıyor. Peki ajansın herkese açacağı bu yazılım ne işe yarıyor?
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), GHIDRA adlı ücretsiz tersine mühendislik aracını 5 Mart'ta düzenlenecek RSA Konferansı ile birlikte yayınlamayı planlıyor. Yazılım, çalıştırılabilir dosyaları (exe), daha sonra üzerinde inceleme yapılabilecek assembly koduna çevirmeye yarayan bir araç.
2000'lerin başında geliştirilen GHIDRA, ABD'deki devlet kurumlarındaki siber ekipler tarafından şüpheli yazılımları analiz etmek için kullanılıyordu. Yazılım, 2017 yılının Mart ayında WikiLeaks'in “Vault 7” adlı CIA belgelerini ifşa etmesiyle birlikte ortaya çıktı.

CIA belgelerinin ifşa olmasıyla ortaya çıkmıştı

Vault7 belgelerinde GHIDRA'nın Java ile kodlanmış, grafiksel kullanıcı arayüzüne sahip bir araç olduğu yazıyor. Yazılım Windows, Mac, Linux, Android ve iOS gibi tüm büyük işletim sistemleri için hazırlanmış ikili (binary) dosyaları analiz etme yeteneğine sahip.
Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde çalışan GHIDRA önümüzdeki Mart ayında düzenlenecek RSA Konferansı'nda tanıtılacak. Hemen ardından ise NSA'nın kod sayfasında ve  GitHub hesabında yayınlanması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim