Anlık Bildirim

NTT DoCoMo, el tutuş şekline göre davranış gösteren bir telefon arayüzü geliştirdi



Son dönemde gelişen teknolojiye paralel olarak yeni özellikler kazana akıllı telefonlar, daha da akıllı olma yolunda geliştiriliyor. Japon mobil operatörü NTT DoCoMo, el tutuş şekline göre davranış geliştirebilen yeni bir akıllı telefon arayüzü geliştirdiğini duyurdu.

Grip UI adı verilen arayüz, telefonunuzu tutuş şeklinize göre farklı uygulamalar açıyor veya fonksiyonlar devreye sokuyor. Örneğin üst kısımdan telefonu kavradığınızda internet tarayıcı, alttan kavrayıp sağa kaydırdığınızda ajanda açılabiliyor. Bu hareketler isteğinize göre kişiselleştirilebiliyor.

Arayüz, tutuş şekillerini hissetmek için telefonun kenarlarına ve arkasına yerleştirilen basınç sensörlerinden faydalanıyor. Sensörler nereye ve ne kadar basınç uyguladığınızı tespit ederek telefona veri olarak gönderiyor. Daha sonra ise ilişkili uygulama başlatılıyor. İkonlarla dolu bir ana ekran yerine bu arayüz, daha yenilikçi ve sade olarak uygulamaları kontrol etme fırsatı veriyor.

Arayüz ayrıca sağ veya sol el tutuşunu, dikey veya yatay tutuşu, büyük veya küçük el yapısını algılayabiliyor. Bu teknoloji Galaxy Note 2 gibi büyük ekranlı modeller için oldukça kullanışlı olabilir. Teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim