Anlık Bildirim

NVIDIA'nın yeni jenerasyon ekran kartları önümüzdeki haftalarda tanıtılacak

Geçtiğimiz günlerde kurumsal alana yönelik olarak Pascal mimarisini kullanan ilk kart olan Tesla P1'i tanıtan NVIDIA'nın son kullanıcıya yönelik çözümlerini önümüzdeki haftalarda tanıtması bekleniyor.
NVIDIA'nın 2016 yılı için hazırladığı yeni jenerasyon ekran kartları için farklı kaynaklardan önümüzdeki haftalarda tanıtılacağına dair iddialar gelmeye başladı. Computex 2016'nın da yaklaşması nedeniyle Pascal mimarili yeni kartlar hakkında bu tür iddiaların çıkması aslında beklenen bir durum.
Geçtiğimiz günlerde yeni Tesla P100 ekran kartını tanıtan firma bu kartla birlikte Pascal mimarili ilk modelini de duyurmuştu. Kartta Pascal mimarisi yanında HMB2 belleklere de yer veren firma bu sayede belleklerin sağladığı yüksek bant genişliğini müşterilerine sunuyor. 16nm FinFET işlemiyle üretilen P100'ün grafik işlem biriminde 15 milyar transistör yer alıyoken kartın geri kalanında ise HMB2 sayesinde sağlanan alan nedeniyle 135 milyar transistör bulunuyor.
Pek çok sitede ve bazı görsellerde GeForce GTX 1080 ve GTX 1070 olarak adlandırılan kartların son kullanıcı isimlerinin bu şekilde mi adlandırılıp adlandırılmayacağını bekleyip hep birlikte göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim