Anlık Bildirim

Netflix, Apple Airplay desteğini sonlandırdı

Küresel internet televizyon ağı Netflix, iOS uygulamasında yer alan Apple Airplay desteğini sonlandırdı ve bu kararın "teknik kısıtlamalar" nedeniyle alındığını belirtti.
Netflix kullanıcıları artık iOS uygulamasından, Apple TV'lerden veya diğer AirPlay uyumlu cihazlarda videoları oynatamyacak. Şirketin yaptığı açıklamalara göre bu kararın, teknik kısıtlamalar nedeniyle alınmış olduğu belirtilse de nedeni çok farklı olabilir.

Kararda rekabetin etkisi var

Netflix, ilk olarak 2013'te Apple AirPlay desteğini sunmaya başlamıştı. AirPlay, kullanıcıların Apple TV'de, iOS cihazlarındaki video, fotoğraf, müzik ve diğer medyaları oynatabilmelerini sağlayan bir özellik. Ancak Netflix'in destek sitesindeki bir güncelleme de konuyla ilgili olarak: "Airplay artık teknik kısıtlamalar nedeniyle Netflix ile kullanım için desteklenmiyor." ibaresi yer alıyor.
Ancak Netflix sitesine göre, doğrudan Apple TV cihazlarda (ikinci nesil modeller ve daha sonra) bulunan uygulamadan yayınları izleyebilmek mümkün. Netflix'in iOS uygulaması AirPlay desteğini kaybetmesi, iki şirket arasındaki daha geniş bir iş anlaşmazlığı nedeniyle olabilir. Zira, Apple geçtiğimiz günlerde tanıttığı TV yayını platformuyla, Netflix ile başa baş rekabet etmeye hazırlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim