Anlık Bildirim

Nintendo'nun dokunmatik ekranlı kontrolcü patenti ortaya çıktı

Wii U GamePad ile birlikte kontrolcülerinde dokunmatik ekranı kullanmaya başlayan Nintendo bu kez bir adım daha ileri gidiyor. Sızdırılan yeni patent, sıradaki konsola ait kontrolcüyü ortaya koyuyor
Nintendo'nun dokunmatik ekranlı kontrolcü patenti ortaya çıktı
 
Japonya asıllı Nintendo genellikle kendine has havası ve oyunlarıyla biliniyor. Özel bir kullanıcı kitlesine de sahip marka geçtiğimiz yıllarda piyasaya çıkardığı konsollarda ilginç kontrolcülere yer vererek yenilikçi olmayı denemişti. Son olarak Wii U GamePad kontrolcüsünde tablete benzer bir dokunmatik ekran sunan şirketin bu konudaki yeni patenti ortaya çıktı.

Sızdırılan patent oldukça ilginç bir görünüme sahip. Genel hatlar itibariyle günümüzdeki konsol kontrolcülerini anımsatsa da en önemli özelliği ön yüzeyinin dokunmatik ekrana sahip olması. Kontrolcüyü kavramak için ayrılan bölüm dışarısında ön yüzeyde yalnızca dokunmatik ekran görünüyor. Bunun yanında üst kısımlarda yine ekstra tuşlara yer verilmiş.

Nintendo'nun dokunmatik ekranlı kontrolcü patenti ortaya çıktı
 
Thumbstick'lerin ve temel butonların bulunmadığı kontrolcüde bu butonlara dokunmatik ekran üzerinde sanal olarak yer verilmiş. Bu yapı bizlere bugün akıllı telefon ve tablet oyunlarında kullanılan yapıyı hatırlatıyor. Kontrolcüyü kavrama ve butonların ele göre yer değiştirebilmesi gibi durumlar ise bu deneyimi daha da ileri taşıyabilir. 

Patenti alınan yeni kontrolcülerin sıradaki Nintendo konsoluyla birlikte duyurulması bekleniyor. Gelecek Nintendo konsolunun kod adı ise "NX". Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim