Anlık Bildirim

Nokia ABD pazarına NFC silahıyla girecek


Microsoft ile ortaklığın ardından Windows Phone cihazlarını tanıtan Nokia firması zayıf olduğu pazarları da farklı stratejiler kullanarak ele geçirmeyi planlıyor.

Lumia 800 ve Lumia 710 adındaki iddialı modeller Avrupa ve Asya pazarlarında boy gösterirken ABD pazarında gelecek yıl itibariyle satışa sunulacak. ABD pazarında Android ve iOS gibi çok güçlü rakipler var ve Nokia firmasının sağlam argümanlara sahip olması gerekiyor. 

Apple, RIM, HTC bu pazarda etkili olan akıllı telefon üreticilerinden bazıları ve Nokia'nın bu pazara etkisi oldukça düşük. Mobil ödeme konularında uzman Electronista firmasının ticaretten sorumlu başkan yardımcısı Michael Halbherr, Nokia'nın mobil ödeme sistemleri geliştirerek ABD pazarında pay arayacağını belirtiyor. 

Mobil ödeme yöntemleri özellikle ABD çapında giderek artan bir potansiyele sahip. Yakın Alan İletişimi teknolojisi NFC, Google Wallet, mobil POS cihazları, temassız SIM kartlar mobil ödeme için sıklıkla kullanılıyor. 

Nokia hem NFC teknolojisine yatırım yaparken hem de Isis gibi diğer yöntemleri de takip ediyor. Buna kendisine ait bir mobil cüzdan uygulaması geliştirmek de dahil. Halbherr bu stratejiyi överken tüm geçerli yöntemleri göz önünde bulundurmanın önemine dikkat çekiyor. 

Nokia halen hangi modelinin ilk olarak ABD pazarına gireceğini açıklamış değil. Ancak Nokia mutlaka NFC teknolojisine de modellerinde yer verecektir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3719 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim