Anlık Bildirim

Nokia Asha serisi geri dönüyor

HMD Global ortaklığı Nokia'dan sonra Asha markasının kullanım hakkını da Microsoft’tan devralmış durumda. Nokia Asha efsanesi yeniden cep telefonu pazarına dönebilir.

Nokia’nın gelişmekte olan ülke pazarlarında önemli bir başarı elde eden Asha serisi, Microsoft çatısı altındayken rafa kalkmıştı. HMD Global şimdi bu efsane markayı da yeniden pazara sürmeyi planlıyor.

Altyapı tamam

Bilindiği üzere 2011 yılında ilk kez telefon pazarına çıkan Asha markası, temelinde S40 olan bir arayüz barındırıyordu. Nokia’nın temel seviye akıllı telefon olarak tanımladığı Asha serisinde dönemin popüler uygulamaları da eklenmişti. Bugün halen daha Asha telefonları ikinci elde bulmak mümkün.

Sızdırılan bilgilere göre HMD Global ortaklığı 2011 yılından bu yana tescilli olan Asha isim hakkını Microsoft’tan devraldı. Ortaklığın yine bir pazarlık sonucunda devir işlemini yaptırdığı tahmin ediliyor.

Henüz resmi bir açıklama olmadığı için Asha serisi ne zaman pazara dönecek bilinmiyor ancak özellikle Asya tarafında beğenilen markanın yine eskisi gibi ilgi göreceği tahmin ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5340 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, hmd global ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim