Anlık Bildirim

Nokia bulut tabanlı yeni lokasyon servisi Here'ı duyurdu


Windows Phone 8 tabanlı yeni Lumia serisi modellerinin satışına ülkemizde de başlamış olan Nokia, çapraz platform destekli çalışacak yeni bir lokasyon hizmetini duyurdu.

Here adını taşıyan yeni servis, web tabanlı bir harita hizmeti. PC ve Mac bilgisayarlarında IE, Firefox, Safari ve Chrome tarayıcıları üzerinde çalışan servis, iOS 4.0 ve Android 2.2 ve üzeri işletim sistemli mobil cihazların internet tarayıcılarında da çalışıyor. Bağımsız bir iOS uygulaması ise ilerleyen haftalarda App Store'da yerini alacak.

Hizmet Nokia'nın harita veritabanını temel alıyor. Temel mantık ise kullanıcıların haritalara kendi çaplarında ekleme yapabilmesi ve bu sayede daha fazla mekanın harita üzerinde yerini alması. Nokia, yakala, işle ve tecrübe et şeklinde bir slogan benimsemiş. 

Harita üzerinde hem 3D görüntüler hem de 3D gözlüklerle görülebilen içerikler bulunuyor. 3D desteği için Nokia, Earthmine firmasını satın aldı. Satış yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Şimdilik ülkemizde geçerli olmasa da kullanıcılara bir harita oluşturma seçeneği sunuluyor ve bu seçenek ile önemli noktalar ve detaylar haritaya eklenebiliyor. Nokia, asıl harita hizmetinde bu noktalara yer vereceğini belirtiyor.

Kullanıcılar Koleksiyon sekmesinde favori yerlerini kaydederek paylaşabiliyorlar. Hizmetin bir Android yazılım geliştirme aracı da gelecek yıl başlarında yayınlanacak. Ayrıca Firefox OS için de Here web versiyonu üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Nokia'nın yeni lokasyon hizmetine Here.net adresinden ulaşılabiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1491 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
here, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim