Anlık Bildirim

Nokia, iç mekan navigasyon çözümleri için yeni bir birlik kurdu


Navigasyon çözümleri konusunda başarılı firmalardan Nokia, navigasyon sistemini bir adım daha ileriye taşıyacak yeni bir teknoloji için 22 firma ile birlikte yeni bir birlik kurdu.

Bugün kurulan birlik Akıcı Mobil İç Mekan Pozisyonlama Endüstri Birliği şeklinde adlandırıldı ve In-Location Alliance olarak kısaltıldı. Birlik, lokasyon tabanlı iç mekan servis ve çözümlerinin uygulanmasını geliştirmeyi amaçlıyor.

Akıcı iç mekan pozisyonlama çözümleri hem tüketici hem de hizmet sunanlar için büyük avantajlar sunuyor. İç mekan navigasyon çözümleri, tüketici için bina içinde gerçek zamanlı navigasyon kullanarak, örneğin doğru ürüne yönlendiren talimatlar alma, insanların ve ürünlerin doğru yerini tespit edebilme, acil durumlarda güvenliği artırma gibi imkanlar sunacak.

Hizmet sunanlar için ise örneğin, yerel müşteri tanımlama imkanının artması, gelişmiş ürün yerleşimi, daha iyi müşteri memnuniyeti gibi imkanların önünü açacak.

Birlik; akıcılık, düşük güç tüketimi, uygulanabilirlik ve kullanılabilirlik sunan çözümler üzerinde odaklanmayı planlıyor. Böylece yeniliklere kapı açan, hizmet sunumunu genişleten ve mobil tecrübeyi optimize eden çözümlerin benimsenmesini hızlandıran bir ekosistem ortaya çıkacak.

Birlik üyeleri çözümlerini standart tabanlı ve açık kaynak yaklaşımıyla geliştirerek birden fazla satıcıya destek verecek. Geliştirilecek teknolojilerin Bluetooth 4.0 ve WiFi üzerine inşa edilmesi isteniyor. Birlik üyelerinin gerektiğinde çözümlerini diğer üyelerle paylaşması bekleniyor.

Üye firmalar ise Qualcomm, Nokia, Samsung, Sony Mobile, Indra, Visioglobe gibi alanında başarılara imza atan şirketler. Pilot ve iş dünyası çözümleri 2012 yılında başlayacakken, 2013 yılında tüketiciye ulaşacak asıl çözümler hayata geçecek.

İç mekan lokasyon pazarını gelecek vaad eden bir alan olarak gören ABI Research, 2015-2017 yılları arasında pazarda çok sayıda uygulamaya rastlanacağını belirtiyor. Birliğin kurulması ise yenilikleri ve düşük maliyetleri teşvik edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2044 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim