Anlık Bildirim

Nokia ve Qualcomm, iç mekan navigasyon teknolojileri için işbirliği yapıyor

Nokia ve Qualcomm, iç mekan navigasyon teknolojileri için işbirliği yapıyor

Snapdragon 800 çözümü ile dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Qualcomm, sadece işlemci ve grafik birimleri ile pazarda olan bir firma değil. Bluetooth, WiFi, GPS, FM Radyo yongalarını tek bir yonga üzerinde toplayan Qualcomm, bunu LTE modülüyle birleştirerek sektörün en popüler bileşenlerini üretiyor.

Qualcomm bunun yanında iç mekan navigasyon teknolojileri geliştiren Qualcomm Atheros adlı bir yan şirkete de sahip. Atheros, IZat adını verdiği 3-5 metreye kadar akıcı konumlama yapabilen bir iç mekan navigasyon teknolojisi üzerinde çalışıyor.

HERE adlı harita hizmetini farklı yeniliklerle geliştiren Nokia, artık IZat platformundan da iç mekan navigasyon için destek alacak. Qualcomm ve Nokia arasında yapılan işbirliği neticesinde HERE hizmeti iç mekan gezinti imkanı sunacak ve alışveriş merkezlerinde anlık promosyonlar gibi ekstralar da olacak.

HERE harita mühendisleri bunun için dünyada havalimanından hayvanat bahçesine kadar sayısız binayı gezerek, kat planlarını elde ediyor ve hiçbir detayın atlanmadığı iç mekan haritaları oluşturuyor. Böylece 69 ülkede 9000 noktada 50 000 benzersiz bina haritasından oluşan dev bir veritabanı oluşturuldu.

Nokia, IZat teknolojisini gelecekteki mobil cihazlarında kullanmayı planlıyor. Ancak hangi modellerde ve ne zaman kullanılacağına dair bir bilgi yok. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1288 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim