Anlık Bildirim

Nokia yılın ilk çeyrek mali tablolarını açıkladı; 5.6 milyon Lumia satışı

Nokia yılın ilk çeyrek mali tablolarını açıkladı; 5.6 milyon Lumia satışı

Yılın ilk çeyreği itibariyle Lumia modellerinin satışlarında yükseliş yaşayan ve yeni modellerin hazırlığını sürdüren Nokia, ilk çeyreğe ait mali tabloları da kamuoyu ile paylaştı.

Firma ilk çeyrekte 7.8 milyar dolar gelir elde ederken, faaliyet kaybı ise 196 milyon dolar oldu. Nokia Siemens Networks bölümü uzun süre zarar ettikten sonra, 4 çeyrektir üst üste kar açıklıyor.

Lumia satışları önceki çeyreğe göre yüzde 27 artarak 5.6 milyon adede yükseldi. S40 platformuna ait Asha serisi 5 milyon adet satış yaparken, Symbian cihazları da 0.5 milyon adet satış yaptı. Firma toplamda 6.1 milyon akıllı telefon, 55.8 milyon da cep telefonu satmış oldu.

Firma en çok satış gelirini önce Avrupa'da sonra da Asya/Pasifik bölgesinde elde etti. Model anlamında ise Asya/Pasifik bölgesinde 23.1 milyon adet, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde 11.5 milyon adet satış yapıldı.

Nokia Lumia cihaz satışlarını artırma eğiliminde olsa da Lumia modelleri henüz karlılığa geçecek kadar gelirlere katkı yapamıyor. Yine de mali tablolarda umut verici sonuçlar olduğu belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1246 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, nokia lumia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim