Anlık Bildirim

Ön yüklü uygulamalar, Google’a pahalıya patlayabilir

Akıllı telefonunuzu ilk açtığınızda sayısız uygulama ile doldurulduğunu görürsünüz. Pek çok kullanıcı cihazını böyle kullanmaya devam ediyor ancak bu strateji, önemli bir kesimi rahatsız ediyor.

Akıllı telefonların tüketiciler arasında yaygınlaşmasından bu yana, ön yüklü uygulamalar hayatımızda hep oldu. Bazen üretici tarafından, bazen operatör tarafından, bazen de işletim sisteminin geliştiricisi tarafından yüklenen uygulamalar, telefonda önemli bir yer kaplamaya başladı. Kimi kullanıcılar ön yüklü uygulamalar ile yaşamaya alıştı, kimisi bir şekilde silmenin yolunu buldu, kimisi de bunun haksız olduğunu düşünerek hukuki yollara başvurdu.

Yukarıda saydığımız iki yol üreticileri pek ilgilendirmiyor ancak hukuki süreçler oldukça baş ağrıtıcı olabiliyor. Hollanda rekabet kurumu, Google’ın çekirdek uygulamaları için operatörler ve üreticilerle yaptığı anlaşmaları gözlem altına aldı. Kurum, rakip uygulamaların bu anlaşmalardan ne kadar olumsuz etkilendiğini öğrenmeye çalışıyor ve küçük firmaların haksız rekabet nedeniyle yenilik geliştiremediğini savunuyor.

Avrupa Komisyonu’na yansıyan raporlara göre, Google suçlu bulunursa 7.45 milyar dolara kadar gidebilecek bir tazminat söz konusu. Bu da, Google’ın yıllık gelirlerinin yüzde 10’u üzerinden hesap ediliyor. Aynı zamanda, Google’ın arama motorunda anlaşmalı ürünleri daha yukarılara taşıdığı iddiasıyla farklı bir soruşturma daha yürütülüyor. Tüm bunlar, Google’ın on milyarlarca dolar tazminat ödemesine sebep olabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5862 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google preloaded apps ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim