Anlık Bildirim

Opel resmen PSA Grubu'na katılıyor

Reuters’ın iddiasına göre ABD’nin en büyük otomobil üreticisi olan General Motors; Opel’i, Fransız PSA Grubu’na satmayı kabul etti. Anlaşmaya dair detaylar haberimizde.

Opel resmen PSA Grubu'na katılıyor Tam Boyutta Gör
 

Peugeot, Citroen ve DS Automobiles’i bünyesinde barındıran Fransız otomobil üreticisi PSA(Peugeot Société Anonyme) Grubu’nun Opel’i satın almak istediği birkaç haftadır konuşuluyordu.  Opel’in çoğunluk hisselerinin sahibi olan General Motors bu konuda sessizliğini korumuştu ancak Reuters’ın haberine göre PSA ve General Motors kapalı kapılar arkasında anlaştı ve pazartesi günü yapılacak basın toplantısıyla Opel resmen PSA’ya katılmış olacak.

Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi konumundaki PSA bu satın alımla birlikte, zirveyi uzun yıllardır kimseye kaptırmayan Volkswagen AG’ye bir adım daha yaklaşacak. PSA Grubu’nun önde gelen hissedarlarından Fransız hükümeti, Peugeot ailesi ve Çinli Dongfeng Motors daha önce Opel’i satın almak için gerekli onayları vermişti ancak General Motors yönetim kurulu özellikle Opel’i satmaları halinde şirkete ait olan Chevrolet’in Avrupa pazarında daha zor bir duruma düşmesinden endişe ediyordu ancak şirket en sonunda satışa onay verdi.

Büyük Zararlar Satışa Zorladı 

Tabi General Motors’un 16 yıldır Avrupa pazarında zarar ediyor oluşu ve Opel’in yaklaşık 10 milyar dolarlık borcunun bulunması, şirketin satışa izin vermesinin en önemli sebebi olarak gösteriliyor. Tüm bunlara rağmen geçtiğimiz yıl 1 milyon araç satan Opel, General Motors bünyesi altında toplamda yaklaşık 10 milyon adet araç satıldığını düşünürsek şirket için çok önemli bir markaydı. Uzmanlar şimdi bu satış miktarından mahrum kalacak olan General Motors’un, global pazardaki en büyük rakipleri olan Toyota ve Volkswagen AG ile arasındaki farkın açılacağını düşünüyor.

 

Her ne kadar Reuters, pazartesi günü Paris’te yapılacak basın toplantısıyla anlaşmanın resmen duyurulacağını söylese de PSA Grubu yaptığı açıklamayla bir anlaşmanın imzalanması konusunda kesinlik bulunmadığının altını çizdi. İki şirket arasında anlaşmanın büyük bir kısmı konusunda netlikler olsa da anlaşma sonrasında işçilerin durumunun ne olacağı ve General Motors’un, Chevrolet markasını korumak için satışla birlikte bazı rekabet kısıtlamaları getirip getirmeyeceği henüz üzerinde anlaşılmamış konular.

Olası anlaşmayla birlikte PSA’nın, General Motors’a ne kadar ödeyeceği henüz bilinmezken anlaşmanın Opel’e ait olan İngiliz otomobil üreticisi Vauxhall’i de kapsadığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9746 kez okundu.
46 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
opel, psa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim