Anlık Bildirim

Otomotiv kiralar gibi telefon kiralama dönemi

Akıllı telefon fiyatlarının cep yakması ve kontratlı satışlara 6 taksit sınırının getirilmesi ile birlikte yeni bir model ortaya çıktı. Otomobil kiralar gibi akıllı telefon kiralanacak!
Akıllı telefon fiyatlarının dolar bazında yüksek fiyat etiketine sahip olması ve Türk Lirası karşısında doların her geçen gün artmasıyla birlikte telefon almak epey zorlaştı. Akıllı telefon üreticileri, 30 günde bir zam yapar oldu. Fiyat artışının yanında bir de BDDK, kontrat ve taksit süresini 6 ay ile kısıtladı. Telefon almanın zorlaşmasının sonucu otomotiv kiralar gibi telefon kiralama dönemi başlıyor.

Mobil operatörler, tıpkı otomotiv kiralar gibi akıllı telefon kiralayacak. Kullanıcılar, kirasını ödediği sürece telefonu kullanacak. Kiraya devam etmek istemediği zaman telefonu geri verecek. Kira sözleşmesi kapsamında sigorta hizmeti de bulunacak. Telefona zarar gelirse kullanıcının başı ağrımayacak.

Telefonların ikinci el olarak satılması planlanıyor 

Kiralama döneminin ardından telefonların yurt dışındaki ikinci el pazarında değerlendirilmesi planlanıyor. Operatörler telefonları satın alırken ödedikleri ÖTV ve TRT payını, yurt dışında satışa çıkaracağı zaman devletten geri almak için çalışmalar yürütüyor.

Akıllı telefon kiralama modeli henüz üzerinde tartışılan ve planlanan bir formül. Her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda bu modelin, en erken 2019 başında hayata geçmesi planlanıyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9071 kez okundu.
46 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon kiralama, telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim