Anlık Bildirim

Oyun bağımlılığı resmi olarak rahatsızlık kabul edildi

Oyunlara gerekenden daha fazla önem veriyor ve onun dışındaki her şeyi dışlıyorsanız artık sizde de resmi olarak oyun bağımlılığı hastalığına tutulmuşsunuz demektir.

Video oyunlarının geniş kitlelere yayılması ile rahatsızlık seviyesine kadar çıkabilen oyun bağımlılıkları baş göstermişti. Belirli bir tedavi sürecine dahi ihtiyaç duyabileceğiniz oyun bağımlılığı artık resmi olarak bir rahatsızlık çeşidi.

Resmiyet kazandı

Dünya Sağlık Örgütü, yayınladığı 2018 hastalık sınıflandırma raporunda özellikle okul çağı ve genç yaştaki kitleleri etkileyen oyun bağımlılığını da resmen listeye aldı. Oyun bağımlılığı artık mental veya davranışsal bozukluklar sınıflaması altında yer alacak.

Örgüt son olarak 1990 yılında onuncu raporunu yayınlamıştı. Oyun bağımlılığının giderek çok ciddi bir hal alması ve çeşitli kuruluşlardan gelen çağrılar sonucunda 27 yıl sonra rapor güncellenmiş oldu.

Rapora göre oyun bağımlılığının hastalık haline geldiği şu davranışlardan anlaşılıyor: Oyunlara daha fazla dikkat harcamak, daha fazla önem vermek, olumsuz sonuçlanmasına rağmen bıkmadan hatta daha da arttırarak oyuna devam etmek. Bu davranışların en az 12 ay boyunca devam etmesi gerekiyor ancak yoğunlaşmaya başlarsa daha kısa bir zaman dilimi de dikkate alınabiliyor.

Daha önce de bazı sağlık kuruluşları oyun bağımlılığını rahatsızlık olarak kabul ederek rehabilitasyon merkezleri açmıştı. DSÖ kararı ile artık iş resmiyete dökülmüş oldu. Bundan sonra tedavi konseptlerinin daha hızlı bir şekilde yayılması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5782 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, oyun bağımlılığı ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim