Anlık Bildirim

Parity'nin dijital cüzdanı hacklenmiş olabilir

Dijital cüzdan sağlayıcısı Parity, kodlardan kaynaklanan bir hata nedeniyle 280 milyon dolarlık etheri dondurduğunu açıklamıştı. İddialara göre olayın arkasında hata değil hack girişimi yatıyor.
Parity'nin dijital cüzdanı hacklenmiş olabilir
 
Popüler kripto para birimlerinden ether sahibi olan kişilerin paralarını güvende tutması için dijital cüzdan hizmeti sunan Parity şirketi geçtiğimiz günlerde kodlardan kaynaklanan bir hata yaşandığını ve 280 milyon dolar değerindeki etherin dondurulduğunu duyurmuştu. Parity'nin açıklamasına göre  "devops199" kullanıcını adını kullanan bir GitHub kullanıcısı Parity'nin kod kütüphanesini yanlışlıkla silmiş ve kodların kaybolması sonucunda 20 Temmuz'dan sonra oluşturulan bütün multi-sig cüzdanları kullanılamaz hale gelmişti. Bu cüzdanlarda bulunan etherlerle herhangi bir işlem yapılamazken cüzdanlara ulaşmak da mümkün değildi.


Hata Yok Hile Var 

Bu olayın ardından açıklama yapan Parity, şu an için kullanılamayan kripto paralarla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını ve en kısa sürede sorunun çözüleceğini duyururken Cappacity isimli bir girişim söz konusu kod hatasının yanlışlıkla gerçekleşmemiş olabileceğini ileri sürdü. Hatanın yaşandığı anlarda ICO işleminin ortasında olan Cappacity, hatadan önemli ölçüde etkilenirken 1 milyon dolarlık etheri kullanılamaz hale gelmiş ve girişim, olayla ilgili inceleme başlatmıştı. İncelemeyi tamamlayan şirketin açıklamasına göre devops199 isimli kullanıcının eylemleri bir hata değil; kasıtlı ve hileli eylemler. 


Cappacity'nin açıklamalarına göre devops199, kütüphane sözleşmesini düzenli bir multi-sig cüzdan haline getirdi ve cüzdanın sahibi oldu. Ardından cüzdan sahiplerine, cüzdan üzerinde mülkiyet hakkı veren kod kütüphanesini silmeye çalıştı ancak cüzdan, kütüphane sözleşmesi kodunu içerdiği için Parity'nin sistemi bu işleme izin vermedi ve milyonlarca dolar değerindeki etheri adeta cüzdanlarda kilitledi. Cappacity'nin kurucusu Kosta Popov platformda meydana gelenlerin bir hata değil kasıtlı bir hack olduğunu ve sorun kısa sürede çözülmezse bir sonraki adımlarının kolluk kuvvetlerine başvurmak olacağını ekledi.


Tabi yaşananlar bir hack girişimi ise bu Parity'de meydana gelen ilk hack saldırısı olmayacak. Bu yılın başlarında bir saldırgan multi-sig cüzdanların kodlarındaki bir hatadan yararlanarak 30 milyon dolar değerindeki etheri çalmaya çalışmış ancak beyaz şapkalı hacker grubunun müdahalesiyle soygun engellenmişti.           

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim