Anlık Bildirim

Play to Cure: Genes in Space ile kansere karşı gerçek bir savaş verin

Play to Cure: Genes in Space ile kansere karşı gerçek bir savaş verin

Zaman zaman uygulama mağazalarında gerçek hayata yönelik farklı amaçlar taşıyan yapımlara rastlanıyor. Play to Cure: Genes in Space bunlardan birisi. 

İngiltere Kaner Araştırmaları organizasyonu tarafından geliştirilen Play to Cure: Genes in Space oyununda uzayda maceralara atılırken, aslında göğüs kanserine neden olan genleri bulmaya çalışıyorsunuz.

Bir yazılım geliştirme konferansında ortaya atılan fikirden yola çıkan oyunda, gerçek genetik bilgilere dayanılarak görevler hazırlanıyor. Uzay geminiz ile Element Alpha adlı objeleri toplamanız gerekirken, bu obejeleri bulmak için çizdiğiniz yol gerçek zamanlı genetik verilere aktarılıyor ve binlerce oyuncunun katkısı ile genetik haritası hazırlanıyor.

Oyunun geliştirilmesi için bilim adamları, Facebook ve Google gibi firmaların çalışanları rol almış. Şimdiye kadar 200 bin oyuncunun katkı yaptığı oyunda 2 milyon kanse görüntüsü oluşturulmuş. Böylece kanser çalışmalarında gerekli olan 18 aylık süre 3 aya düşürülmüş. Oyun ücretsiz olarak sunuluyor. 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim