Anlık Bildirim

Porsche Mission E'yi hayata geçirmek için 1400 kişiyi işe alacak

Alman spor otomobil devi Porsche elektrikli araç projesi Mission E'yi yollara çıkarmak için 1400 kişilik bir ekip oluşturacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...
Porsche ilk olarak geçtiğimiz Aralık ayında Tesla Model S ile rekabet edebilecek Mission E isimli konsept elektrikli aracını duyurmuştu. Firma o dönem projeyi hayata geçirmek için 1000 kişilik bir işe alım yapacağını belirtmişti ancak son yaptığı duyuruya göre firma 1400'ün üzerinde kişiyi proje için bünyesine katacak.
Elektrik konseptine yönelik yatırımın daha da arttırılması önceden sadece içten yanmalı motor üreten firmanın felsefesindeki değişimi yansıtıyor. Firmanın bu değişimini destekler nitelikte ise Porsche yöneticilerinden Uwe Hueck toplantı esnasında gazetecilere “Ya bu dijital değişimde yerinizi alırsınız yada kaybedersiniz” sözlerini söylüyor.
Model E projesi için alınacak 1400 çalışanın yanında 350 kişilik dijital uzmanı daha olacak firma bu kişilerden mobil konseptler geliştirmelerini ve yeni iş alanlarını açığa çıkarmalarını isteyecek.
Her şey yolunda giderse Porsche elektrikli araçları Zuffenhausen fabrikasından 2019 yılında üretmeye başlamayı planlıyor. Firma üretim adeti hedeflerini her ne kadar belirtmemiş olsa da, Hueck’in açıklamasına göre bu işten kâr elde edebilmek için yıllık 10bin araç satışı gerçekleştirmesi gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim